Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ağustos 2018 03:03

G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı başladı

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin dijital ekonomiden sorumlu bakanları Arjantin’in Salta kentinde bir araya geldi. Türkiye’yi toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank temsil ediyor.

G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı başladı
mustafa varank,

G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı,  Arjantin’in Salta kentinde başladı.

Delegelerin çalışma toplantısının ardından bakanlar için verilen akşam  yemeğiyle toplantının resmi açılışı yapıldı.

Toplantı, dünyanın en büyük 20 ekonomisinin dijital ekonomiden sorumlu  bakanlarını bir araya getirdi.

Davet üzerine Türkiye’yi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın  temsil ettiği toplantıya, diğer G20 üyelerinin heyetleriyle uluslararası  örgütlerin temsilcileri de katılacak.

Dijital ekonomiden sorumlu bakanların beşer dakikalık konuşmalar  yapacağı ikinci günde ise aile fotoğrafı çekimi ve Bakanlar Bildirisi'nin kabulü  gerçekleşecek.

Ana gündem maddesi "Ekonomik Kalkınma İçin Dijitalleşme" olacak  toplantı kapsamında, e-devlet düzenlemeleri, dijital ekonominin ölçümü, yeni  gelişen teknolojiler, KOBİ’lerin dijital dönüşümü ve geleceğin işleri gibi  konularda ülkelerin kendi uygulama ve değerlendirmeleri paylaşılacak.

Bakanı Varank, toplantıda, Türkiye’nin söz konusu alanlarda hayata  geçirdiği projeleri gündeme getirecek.

Varank'ın mevkidaşlarıyla gerçekleştireceği ikili görüşmelerde ise  dijitalleşme alanındaki politikalarda tecrübe paylaşımında bulunulacak ve iş  birliği imkanları değerlendirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...