Tgrt Haber
19 May 2022 10:15 - Güncelleme : 19 May 2022 10:20

Samsung Galaxy Z Flip 4'ün İşlemcisi Belli Oldu

Samsung'un yeni nesil katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip 4, işlemcisi ile Geekbench veri tabanında ortaya çı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sammobile
Samsung Galaxy Z Flip 4'ün İşlemcisi Belli Oldu
,z flip,galaxy z flip 4,z flip 4 specs,z flip 4 chip

Samsung, yeni yıla doğru yaklaşırken amiral gemisi telefonları için artık son virajı döndü. Her geçen gün farklı detaylarıyla gündeme gelen Galaxy Z Flip 4 ve ZFold4'ün özellikleri netleşiyor. Şirketin yeni nesil katlanabilir telefonları, önceki modellere nispeten bazı yenilik ve iyileştirmelerle gelecek.

Her iki cihazın özellikleri hakkında sızıntılar artarken, kısa süre önce bunlara bir yenisi daha eklendi. GalaxyZ Flip 4, işlemcisiyle Geekbench veri tabanında ortaya çıktı. Bu sayede cihazın en merak edilen özelliği de tescilenmiş oldu.

GALAXY Z FLIP 4, QUALCOMM'DAN GÜÇ ALACAK

Samsung'un yeni nesil katlanabilir cihazı Z Flip 4'ün, amiral gemisi bir işlemci ile geleceği herkes tarafından biliniyordu. Ancak bu işlemcinin Qualcomm mu, yoksa Samsung'un Exynos tarafından mı karşılanacağı merak konusuydu.

Samsung Galaxy Z Flip 4'ün İşlemcisi Belli Oldu

Neyse ki Geekbench performans testleri merak edilen bu soruyu cevapladı. Güney Koreli şirketin birkaç ay sonra piyasaya süreceği Galaxy Z Flip 4, Qualcomm Snapdragon 8 Gen1+ işlemcidengüç alacak. Amiral gemisi cihazlara güç verecek Snapdragon 8 Gen1+, mevcut Snapdragon 8 Gen1'in biraz iyileştirilmiş versiyonu. (Cortex-X2 CPU çekirdeği için 3.19GHz, C0rtex-A710 CPU çekirdekleri için 2.75GHz ve Cortex için 1.8GHz -A510 CPU çekirdeklerine sahip)

Performans sonuçlarına gelecek olursak Z Flip 4, Geekbench tekli çekirdek testinde 1.277, çoklu çekirdek testinde ise 3.642 puan aldı. Ayrıca Geekbench veri tabanında, cihazın 8 GB RAM ve Android 12 işletim sistemini çalıştırdığı da tespit edildi.

FLIP 4 HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP OLACAK

Tanıtımına birkaç ay kalan Z Flip 4'ün, hemen hemen tüm özellikleri ortaya çıkmış durumda. Flip 3'e kıyasla daha büyük kapak ekranıyla gelecek cihaz, ön tarafında 120Hz yenileme hızını destekleyen bir panele sahip olacak.

Samsung Galaxy Z Flip 4'ün İşlemcisi Belli Oldu

Pil tarafında ise cihaz, beklentinin altında bir kapasiteyle karşımıza çıkacak. Çeşitli sertifikasyon bilgilerine göre Z Flip 4, 25W hızlı şarjı destekleyen 3.700 mAh pil ile gelecek. Bunların dışında cihaz; stereo hoparlör, yana monte edilmiş parmak izi tarayıcı ve IPX8 su-toza dayanıklılık desteğiyle piyasaya sürülecek.

 

 

 

Kaynak: Sammobile
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...