Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 15:23

GB WhatsApp kullananları orijinal WhatsApp engelleyecek

WhatsApp, çeşitli özellikler sağladığını iddia eden ''GB WhatsApp''ı kullananları uyardı. Kullanmaları durumunda hesaplarını engelleyeceğini duyurdu.

GB WhatsApp kullananları orijinal WhatsApp engelleyecek
whatsapp,facebook

WhatsApp, dünya çapındaki milyarca kullanıcısını, ''GB WhatsApp'' konusunda uyardı. GB WhatsApp, orijinal WhatsApp'ın açmayacağı özellikleri içinde barındırdığını iddia ederek birçok kullanıcı kazandı. 

Facebook'un sahibi olduğu şirket, bazı yeni WhatsApp mesajlaşma özelliklerinin kilidini açtığını iddia eden desteklenmeyen bir Android uygulamasının geçen ayın sonunda viral hale gelmesinden sonra web sitesinde bu uyarıyı yayınladı.

GB WhatsApp, kullanıcılara aynı anda daha fazla resim gönderme ve 'Toplantıda' gibi otomatik yanıtlarla yanıt verme olanağı sağlıyor. Diğer avantajların yanı sıra başkalarının okuma durumunu görmeye devam ederken okundu bilgilerini gizlemenize izin verdiğini de iddia ediyor.

WHATSAPP HESABI ENGELLEYECEK

Birçok kullanıcı için çekici gelse de WhatsApp, bu tür desteklenmeyen üçüncü taraf yazılımları indirmenin zararı konusunda uyardı. 

WhatsApp, GB WhatsApp kullananların hesabını ilk önce askıya alacağını ardından da resmi WhatsApp hesabına geçilmezse kullanıcının hesabının engelleneceğini duyurdu.

WhatsApp konuya ilişkin şunları söyledi:

"WhatsApp Plus, GB WhatsApp gibi desteklenmeyen uygulamalar veya WhatsApp sohbetlerinizi telefonlar arasında taşıdığını iddia eden uygulamalar, WhatsApp'ın değiştirilmiş sürümleridir.''

"Bu resmi olmayan uygulamalar üçüncü taraflarca geliştirildi ve Hizmet Şartlarımızı ihlal ediyor. Güvenlik uygulamalarını doğrulayamadığımız için WhatsApp bu üçüncü taraf uygulamalarını desteklemiyor."

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...