Tgrt Haber
08 Temmuz 2019 11:23

"Göklerin Beyefendisi" için seri üretim 2021'de başlıyor

Geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu yaparak 45 dakika havada kalan Gökbey, “göklerin beyefendisi” olarak adlandırılıyor. "Göklerin Beyefendisi" için seri üretim tarihi 2021 .

"Göklerin Beyefendisi" için seri üretim 2021'de başlıyor
gökbey,,helikopter,,sertifika,,seri üretim,,göklerin beyefendisi,

Gökbey ve Atak dahil tüm helikopterleri tasarlayan grupta bulunan TUSAŞ Helikopter Grubu Mühendislik Direktörü Hulusi Ali Kasap, Gökbey 2021'de seri üretime başlanacağını söyledi

"UÇUŞA ELVERİŞLİLİK SERTİFİKASI YAYINLANACAK"

Sertifikasyon uçuşunun önemine değinen Kasap, "Bizim helikopterimiz, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onların teknik ekipleri ve bizim teknik ekiplerimizle uçuşa el verişli olup olmadığı konusunda değerlendirilecek. Sonucunda da uçuşa el verişlilik sertifikası yayınlanıyor. Bir, iki sene kadar normal şartlar altında süren bir aşamadır bu, sonunda da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Gökbey'imize uçuşa elverişlilik sertifikası yayınlanacak. Kullanıma hazır bir helikopter olduğu tescil edilmiş olacak" ifadelerini kullandı. 

"HELİKOPTERİMİZİN PLANLANAN SERİ ÜRETİM TARİHİ 2021"

Gökbey'e hem ülke içinden hem de ülke dışından talepler olduğunu anlatan Kasap, "Projenin sahibi Savunma Sanayi Başkanlığımız. Gerek Savunma Sanayi Başkanlığımızla yaptığımız görüşmelerde, gerek fuarlarda yaptığımız görüşmelerde helikopterimize hem iç hem de dış talep var. Neticede ülkemiz dağlık bir ülke, hem askeri hem de sivil anlamda helikopter ihtiyacı yüksek olan bir ülke. O yüzden bizim T-625 genel maksat helikopterimizin planlanan seri üretim tarihi 2021. Talebe bakıldığında da başarılı bir sertifikasyon sürecinin ardından seri üretime gireceğini biz öngörüyoruz" şeklinde konuştu. 

"GÖKBEY'İ ÖN PLANA ÇIKARATAN EN ÖNEMLİ ÖZELLİK BİZİM OLMASI"

Gökbey'in özelliklerinden bahseden Kasap, "Gökbey her şeyden önce bizim helikopterimiz, milli tasarımımız kendi mühendislerimiz tasarlıyor, kendi teknisyenlerimiz üretiyor. En önemli özelliği, güncel bir tasarım, elektronik ve mekanik altyapımız daha güncel ve kendi tasarımımız olduğu için ihtiyaca binaen değişik konfigürasyonlarını oluşturabileceğimiz bir helikopter. Gökbey'i ön plana çıkartan en önemli özellik bizim olması" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...