Tgrt Haber
19 Ocak 2022 15:44

Google, Android cihazlar için önemli bir güncelleme yaptı

Google, geçtiğimiz haftalarda Android cihazlar için küçük çaplı güncelleme yaptı. Google Play Sistem ve Play Servislerini güncelleyen şirket, güncellemenin tam detaylarını açıkladı.

Google, Android cihazlar için önemli bir güncelleme yaptı
Google sistem güncellemeleri,Google güncelleme

Google, kısa süre önce sessizce Google Play Store ve Play Hizmetlerini güncelledi. Güncellemenin detayı hakkında bilgi paylaşmayan şirket, neyse ki birkaç hafta aranın ardından detayları açıkladı. Android cihazlar için yapılan güncellemeyle birlikte Google, bir takım düzeltme ve değişiklik yaptı.

Google Play sistem güncellemeleri hakkında detaylar, Google’ın destek sayfası üzerinden paylaşıldı. Aralık 2021 ve Ocak 2022 değişiklik günlüklerini vurglayan Google, Ocak 2022 için saat dilimi yönetimini iyileştirdi. Bunun yanı sıra birkaç ülkede yeni yaz saatine geçiş değişiklikleri içinde destek ekledi.

GOOGLE PLAY SERVİSLERİ GÜNCELLENDİ

Güncelleme notlarında siteler ve uygulamalar için,  Google Password Manager’a manuel olarak oturum açma kimlik bilgilerini ekleme, Android telefonları kullanarak Android TV’de oturum açmanın geliştirilmiş bir yolunu ve desteklenen cihazlar için yeni keşif akışı getirildi. Güncelleme ayrıntılarının tamamı ise aşağıdaki gibi;

Google, Android cihazlar için önemli bir güncelleme yaptı

Hesap Yönetimi

-Güvenlik
Şifre eklemeyle, uygulamalar ve sisteler için kimlik bilgilerini Google Şifre Yöneticisi’ne manuel olarak ekleyebilirsiniz.

 

Destek
-(Auto, Tablet, TV, Wear OS, Telefon) desteklenen Android cihazlarda yeni keşif akışı

 

Araçlar
-Android TV güncellemesiyle, kullanıcılar Android telefonlarını kullanarak TV’lerinde yeni oturum açma yöntemine sahip olacaklar. Ayrıca Contact UI’nin yeni sürümünde yapılan güncellemelerle birlitkte, kullanıcılar izin almayı da seçebilecek.

 

Cüzdan
-Kullanıcılar, aradıkları ajansı manuel olarak kaydırmadan arama seçeneğine sahip olacaklar.

 

Geliştirici Hizmetleri
-Google ve üçüncü taraf uygulamala geliştiricileri için uygulamalarında reklamları, analiz ve teşhisleri, makine öğrenimini ve yapay zeka ile ilgili geliştirici hizmetlerini desteklemek için yeni özellikler eklendi. Ek olarak Google ile Oturum Aç arayüzünde de bazı iyileştirmeler yapıldı.

Yukarıdaki değişiklilerin tamamı, geçtiğimiz hafta Android cihazlara Google Play Hizmetleri v22.02.03 ve Play Store v28.8 ile birlikte sunulmaya başladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...