Tgrt Haber
27 May 2022 15:25 - Güncelleme : 27 May 2022 15:36

Google, Android telefonlarda horlama ve öksürük takibi yapabilecek

Teknoloji devi Google, yazılım tarafında yeni bir özellik üzerine çalışıyor. Şirketin, Android cihazlarda horlama algılama üzerine testler gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
Google, Android telefonlarda horlama ve öksürük takibi yapabilecek
google,google horlama algılama,google android,sleep audio collection

Teknoloji devi Google, sahibi olduğu Android işletim sistemi için yeni özellikleri test etmeye devam ediyor. Bünyesinde onlarca mobil uygulamayı barındıran Android'de, milyonlarca kişi tarafından kullanılan sağlık uygulamaları da bulunuyor.

Günlük olarak pek çok analizler yapıp kullanıcıya sunan sağlık uygulamaları, Android telefonlarda yer alan popüler özelliklerden biri. Şimdi Google'ın bunu çok daha işlevsel hale getirecek bir yenilik üzerine çalıştığı ortaya çıktı.

ÖKSÜRME VE HORLAMA TESPİT EDİLEBİLECEK

Güvenilir kaynaklardan 9to5Google, Google Health Studies uygulamasının kodlarından  "Sleep Audio Collection" adlı bir çalışmayı açığa çıkardı. 

Google, Android telefonlarda horlama ve öksürük takibi yapabilecek

Şu an sadece Google çalışanlarının test edebildiği özellik, Android sistemli telefonlarda çalışıyor. Hatta Google'ın test süreciyle ilgili şartları da şu şekilde:

 "Bu çalışmaya katılabilmek için Android telefona sahip Tam Zamanlı bir Google çalışanı olmalısınız. Bu çalışma için gerekli olan çevresel koşullar, aynı odada, rakip bir şirkette çalışmayan, birden fazla yetişkin uyuyan kişinin olmamasıdır.''

Testlere göre Google "Sleep Audio Collection" isimli bu özelliğiyle hem öksürük hem de horlamayı tespit edebilecek. Gece uyurken mevcut uygulamada uyku takibi gibi yararlı işlevler yer alırken, artık buna ''Öksürük ve Horlama algoritmaları'' da eklenmiş olacak. Bu sayede uyku sırasında öksürük ve horlamalarınız düzenli olarak takip edilecek. Google ayrıca bu verileri güvenli bir şekilde cihazınızda saklayacağını da söylüyor.

Horlama algılama özelliği, kullanıcılara kesinlikle önemli avantaj sağlayacaktır. Örneğin hangi döngüde horladığınızı kaydedip, uykuyla ilgili sağlık problemlerinizin tespit edilmesi çok daha kolay olacak. En azından bu tür araçlar, yüzeysel de olsa sağlıkla ilgili büyük katkılar sağlayacaktır diye tahmin ediyoruz.

Şu anda Google'ın söz konusu özelliği nasıl ve ne zaman kullanıma sunacağı bilinmiyor. Ayrıca bunun Android telefonlar mı yoksa sadece Pixel cihazlarda mı çalışacağı da merak edilen bir diğer konu arasında. 

Kaynak: 9to5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...