Tgrt Haber
30 Haziran 2022 09:25 - Güncelleme : 30 Haziran 2022 09:30

Google, “Android’e Geç” iOS Uygulaması Artık Daha Kapsamlı: Bu Cihazlar da Kullanabilecek

Google’ın iPhone’lar için geliştirdiği ve sınırlı sayıda pazarda kullanılan Android’e Geç uygulaması, artık Android cihazlarda beklenen desteğe kavuştu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
Google, “Android’e Geç” iOS Uygulaması Artık Daha Kapsamlı:  Bu Cihazlar da Kullanabilecek
google,teknoloji

Destekli ülkelerde ücretsiz olarak kullanılabilen Android’e Geç ya da İngilizce adıyla “Switch to Android” uygulaması, aslında kendisini adıyla tam olarak tanımlıyor. Uygulamanın amacı kişilerin bir iPhone cihazlardan Android telefona geçişini kolaylaştırmak. Google, bu noktada önemli yol kat etti ve şimdi özelliğin kapsamını da biraz daha ileriye taşıyor.

Switch to Android isimli uygulama, iPhone kullanıcılarının Android telefona geçerken, kişiler, takvim etkinlikleri, fotoğraflar ve videolarını kolayca taşımasına imkan sunuyor. Aslında bunun pek çok yöntemi bulunuyor. Ancak Google’ın uygulaması bu anlamda daha avantajlı ve pratik.

ANDROID 12 DESTEĞİ EKLENDİ

Aktarım sürecini kablolu ya da kablosuz olarak gerçekleştirebilen ve yüksek güvenlik sunduğu aktarılan uygulama, halen sınırlı sayıda pazarlarda yer alıyor. Ek olarak uygulamanın bir sınırı daha bulunuyordu. O da sistemin sadece Google imzalı Pixel telefonlara destek veriyor olmasıydı. İşte bu durum kısa süre önce değişti.

Google, “Android’e Geç” iOS Uygulaması Artık Daha Kapsamlı:  Bu Cihazlar da Kullanabilecek

Artık “Android’e Geç” uygulaması tüm Android 12 telefonlar ile kullanılabiliyor. Google, uygulamayı güncel her cihaz ile çalışır hale getiriyor ve daha fazla kişinin Android telefonlara geçmesini istiyor. Uygulama halen Türkiye App Store’da görünmüyor ve bunun ne zaman değişeceği ve Türkiye çıkışının yapılacağı bilinmiyor. Ancak Buradan indirebileceğiniz Apple imzalı ücretsiz iOS’e Taşı uygulaması, Android telefonlardan iPhone’a geçişi kolaylaştırıyor.

Apple bu uygulaması için şu ifadeleri kullandı: “iOS ile ilgili her şey kolay olacak şekilde tasarlanır. iOS’e geçiş de buna dahildir. iOS’e taşı uygulaması sayesinde yalnızca birkaç adımla otomatik ve güvenli bir şekilde Android aygıtınızdaki tüm içeriği başka bir aygıta geçirebilirsiniz. Android’ten geçiş yaparken içeriği başka bir yere kaydetmeniz gerekmez. iOS’e Taşı uygulaması her tür içeriği sizin için güvenle aktarır: “Kişiler, Mesajlar geçmişi, Kamera’daki fotoğraflar ve videolar, İnternetteki yer imleri, E-posta hesapları ve Takvimler.”

Kaynak: 9to5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...