Tgrt Haber
11 Nisan 2019 16:35

Google bile erişim sağlayamıyor! Sakın bu siteye girmeyin

Ucu bucağı olmayan Deep Web nedir? Deep Web'in içinde (Dark Web) neler var? Deep Web neden tehlikeli?

Google bile erişim sağlayamıyor! Sakın bu siteye girmeyin
deep web,

Deep Web, son zamanlarda daha da fazla kulağımıza çalınıyor. Çünkü korkutucu ve gizli olan şeyler çekicidir. Daha da önemlisi, Deep Web tüm internet aleminin yüzde 90'ını oluşturuyor; yüzde 10'luk kısmı ise Google'ın girebildiği tüm internet sitelerini kapsıyor. Peki internetin karanlık dünyasında neler var? Google neden internetin bu karanlık tarafına hiç giremiyor?

Deep web nedir sorusu Google ve Youtube üzerinde en çok aranan sorulardan biri ve burada karşınıza çıkan deep web videoları da gerilim müzikleri ile birlikte oldukça çekici bir hal almakta.

Basit bir tanım ile deep web, yani derin internet, bizim kullandığımız yüzeysel internetin daha alt boyutlarıdır. Her internet kullanıcısının erişemediği sitelere ve bilgilere burada ulaşmak mümkündür.

Adeta kuralların, kanunların ya da yasakların olmadığı sınırsız bir alan demek mümkün…

Tabi hal böyle olunca, suç anlamında aklınıza en uçuk neler geliyorsa, hepsinin döndüğü bir boyuttur burası. Öyle ki, kulağa biraz korkutucu gelse de, kaçılan insanların satıldığı pazarlar, her türlü uyuşturucu ve öldürücü maddenin satıldığı alanlar, kiralık katillerin cirit attığı bir dünya… Belki de çok daha fazlası…

Deep web nasıl girilir konusuna gelmeden önce, bu kavramın hayalinizde canlanması için bir örnek verelim. Bugün bizim bildiğimiz internet sınırları, tüm internet dünyasının sadece %10’luk bir kısmıdır.

Kalanı ise deep web olarak ifade edilen boyutlardır. Tek bir boyut değil, boyutlar söz konusudur. Yani katman katman daha derine inmek mümkündür.

Belli bir noktadan sonrası için özel cihazlar gerekir ve çok az insan bu boyuta erişebilir. Derin internet kavramı için buzdağının görünmeyen yüzü tanımını yapmak çok doğru olacaktır.Şimdi gelelim deep web nasıl girilir konusuna… Deep web‘e yani internet dünyasının arka bahçesine girmek için özel bir yazılım var; bu özel tarayıcıyı bilgisayarınıza kurmanız gerekir. Bu tarayıcı size anlık konumlar verir ve böylece anonim olmayı başarırsınız.

Üstelik bu dünyada standart domain ‘ler ya da url ‘ler söz konusu değildir. “.onion” şeklinde sonlanan karmaşık url ‘ler görülür. Ancak bilmelisiniz ki bu seviye deep web’in yüzeye en yakın olan katmanıdır. Daha derine inmek ise oldukça tehlikeli olabilir.

Peki derin internete yani Deep Web'e girmek suç mudur?

Hayır, deep web kullanmak ya da sadece giriş yapmak suç değildir. Ancak önemli bir ayrıntı var ki, legal olan bu boyutun %95’i illegaldir. Pek bir legal işin döndüğü söylenemez burada. Bu yüzden de neye bulaştığınızdan emin olmalısınız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...