Tgrt Haber
10 Haziran 2022 15:50 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 16:01

Google Chrome Kullanıcıları Dikkat: Acilen Güncelleme Yapın!

Google, Chrome kullanıcılarına acil uyarıda bulundu. Güvenlik açığı tespit eden şirket, kritik bir güncellemeyi piyasaya sürdü.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Google
Google Chrome Kullanıcıları Dikkat: Acilen Güncelleme Yapın!
google,teknoloji

Google, güvenlik konusunda en hassas şirketlerden biri. ABD'li teknoloji devi, son olarak düzenlediği etkinlikte de güvenlik ile ilgili önemli adımlar attı. Ayrıca beta sürecindeki Android 13 işletim sistemi de olabildiğince güvenli bir şekilde hazırlanıyor. Bunları bir kenara bırakırsak Google'ın mevcut uygulamaları da sürekli olarak tehdit altında.

Öyle ki milyonlarca kişinin kullandığı Google Chrome tarayıcısı, her geçen gün kötü amaçlı yazılımcıların hedefinde ve en ufak açıkta kullanıcı verisi risk altına giriyor. Google, dört haftada bir güncelleme yayınlayarak Chrome'u güvenli tutmaya çalışıyor. Ancak yine de bu, açıklardan tamamen kurtulduğunu göstermiyor. 

CHROME İÇİN ACİL GÜNCELLEME YAYINLANDI

Google, resmi olarak internet sitesinde yayımladığı bir yazıda, Chrome için birden fazla güvenlik açığı bulduğu konusunda kullanıcıları uyardı. Bununla beraber Chrome 102.0.5005.115 güncellemesini de piyasaya sürdü.

Google Chrome Kullanıcıları Dikkat: Acilen Güncelleme Yapın!

Söz konusu güvenlik açığı yedi tane ve bunlarına arasında yüksek risk taşıyanlarda bulunuyor. 

  • Yüksek - CVE-2022-2007 : WebGPU'da ücretsiz olarak kullanın. David Manouchehri tarafından 2022-05-17 tarihinde bildirildi,
  • Yüksek - CVE-2022-2008 : WebGL'de sınırların dışında bellek erişimi. khangkito - Tran Van Khang (VinCSS) tarafından 2022-04-19 tarihinde bildirildi
  • Yüksek - CVE-2022-2010 : Birleştirmede okunan sınırların dışında. Google Project Zero'dan Mark Brand tarafından 2022-05-13 tarihinde bildirildi
  • Yüksek - CVE-2022-2011 : ANGLE'da serbest kaldıktan sonra kullanın. SeongHwan Park (SeHwa) tarafından 2022-05-31 tarihinde bildirildi

Sizler de olası bir veri kaybından etkilenmemek adına, Chrome 102.0.5005.115 güncellemesini bilgisayarlarınıza yükleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlem ise oldukça basit. 

Google Chrome Kullanıcıları Dikkat: Acilen Güncelleme Yapın!

  • İlk olarak Chrome tarayıcınızın sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayın,
  • Ardından-Yardım-Google Chrome Hakkında kısmına gelin
  • Daha sonra karşınıza güncelleme ekranı gelecek
  • Güncelleme indirildiyse, yeniden başlat yazısına tıklayın ve tarayıcınız otomatik olarak yeniden başlayacaktır.
Kaynak: Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...