Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2022 12:17

Google duyurdu: Android uygulamaları bilgisayalarda oynanabilecek

Teknoloji devi Google, oyunların cihazlar arası oynanabilmesi için yeni bir uygulama geliştirdi. Şu anda beta aşamasında olan Google Play Games isimli uygulama, kullanıcıların mobil oyunları PC'den oynayabilmesini mümkün kılacak.

Google duyurdu: Android uygulamaları bilgisayalarda oynanabilecek
Google Play Games,Google Play,mobil oyunu bilgisayarda oynama,bilgisayar oyun

Akıllı telefonlar, yıllar için çeşitli alanlarda büyük adımlar attı. Bunlardan biri de oyunlar olabilir. Kullanıcıların pek çok kısmı, mobil oyunlara yöneldi ve bu alandaki yönelim her geçen gün daha fazla ivme kazanıyor.

Daha önce bilgisayar ve konsollarda oynanan oyunların hemen hemen hepsi, artık  akıllı telefon ve tablet gibi küçük ekranlı ürünlerde de oynanabiliyor. Bununla beraber Google’da, oyunlarla ilgili yeni bir ugyulamayı duyurdu. 

MOBİL OYUNLAR PC’LERDE OYNANABİLECEK

Google, Android oyunların oynanabileceği alanları genişletmek için son yıllarda bazı çalışmalar yapmaya başladı. Ortam hesaplama, teknoloji devinin son zamanlardaki stratejisinin oldukça büyük bir parçası oldu. Şimdi şirket kullanıcıların cihazlar arasında sorunsuz egçiş yapacağı yeni bir aracını daha duyurdu. Play Games isimli yeni uygulamasını duyuran şirket, bu uygulama sayesinde kullanıcıların oyun alanında çeşitlilik sağlayacak.

Google duyurdu: Android uygulamaları bilgisayalarda oynanabilecek

Google Games’in temel amacı, Andrıid oyunlarının bilgisayarlarda oynanmasına izin vermektir. Şu anda test aşamısındaki bu uygulamayla birlikte kullanıcılar, Windows Mağazası’ndan oyunlar indirip bilgisayar üzerinden oynayabilecek. 

Bu uygulama hakkında dikkat edilmesi gereken bir nokta, şu anda sadece sınırlı sayıda oyun ve kullanıcıya sahip olmasıdır. Yakın zamanda duyurusu yapılan Google Play Games, belirli oyunları destekliyor ve beta sürüme sahip kullanıcıların deneyimlemesine olanak tanıyor. Uygulama optimize edildikten sonra tüm kullanıcılara da yakın zamanda sunulacaktır. 

Google’ın oyunseverler için attığı bu adım, cihazlar arası cihazlar arası bağlantıları da güçlendirecek. Bu sayede kullanıcılar mobilden oynadığı oyunları, artık bilgisayarlarından da deneyimleyebilecek. Apple’ın ise henüz böyle bir hamlesi yok. Ancak iPhone’ların Mac bilgisayarlarda bu şekilde oyunlar oynatması da, ilerleyen dönemde mümkün olabilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...