Tgrt Haber
03 Temmuz 2022 09:40 - Güncelleme : 03 Temmuz 2022 09:51

Google, kürtaj kliniğine gidenler için yeni adım attı! Artık konum geçmişi silinecek

ABD'nin, kürtaj işlemini yasallaştıran kararı bozmasıyla ipler gerildi. Bazı eyalaetlerde kürtaj yasaklanırken, teknoloji devi Google ise kullanıcıların konum geçmişini sileceğini açıkladı. Sağlıkla ilgili diğer hassas kliniklere yapılan ziyaretlerde otomatik silinecek.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Android Authority
Google, kürtaj kliniğine gidenler için yeni adım attı! Artık konum geçmişi silinecek
google,teknoloji

ABD Yüksek Mahkemesi, birkaç gün önce kürtajı yasalaştıran Roe v. Wade olarak bilinen kararı iptal etti. Bu karar ülkede protestolara neden olurken, artık kadınların anayasal kürtaj hakkı ise elinden alınmış oldu.

Söz konusu karar, teknoloji devlerinin çalışanlarını korumaya yönelik hamleler yapmaya itti. Netflix, Tesla, Google ve daha birçok şirket, çalışanları için kürtaj desteği sağlayacağını, işlemin yasal olduğu yerlere gitmeleri için de masrafları karşılayacağını duyurmuştu. Tartışmalarla dolu konu her geçen gün uzamaya devam ederken, Google'dan bir hamle daha geldi.

GOOGLE HAREKETE GEÇTİ

Roe v. Wade’in iptalinin ardından ülkede kürtaj yaptıracak kişiler, her gün kullandıkları uygulamaların kendilerine karşı kullanılabilmesi konusunda korku yaşamaya başladı. Google ise oluşabilecek olumsuzluklara ilişkin bir adım atma kararı aldı. 

google

Şirket tarafından cuma günü yapılan açıklamalarda, Google’ın konum geçmişi verilerini kaldıracağı ifade edildi. Bu bağlamda şirket, ‘kişisel’ olarak nitelendirilen lokasyonlarda konum geçmişi verilerini kaldıracak. Bu; danışmanlık merkezleri, kürtaj klinikleri, bağımlılık tedavi tesisleri gibi yerleri içerecek.

Kaynak: Android Authority
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...