Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2014 09:14

Google, Nest’i 3.2 milyar dolara satın aldı

Google sürpriz bir atılım yaparak, ev otomasyon cihazları geliştiren Nest firmasını 3.2 milyar dolar karşılığında bünyesine kattı.

Google, Nest’i 3.2 milyar dolara satın aldı
google, nest firmasını, satın aldı, google sürpriz atak, Google, Nest’i 3.2 milyar dolara satın aldı,

Akıllı termostatlar ve duman dedektörleri gibi ev otomasyon cihazları geliştiren Nest firmasının, Google tarafından 3.2 milyar dolar karşılığında satın alınması birçok kişiyi şaşırttı. Ancak “akıllı ev” konusunda önde gelen firmalardan biri olan Nest’in çalıştığı alanlar dikkatlice incelendiğinde, son dönemde farklı alanlara da yönelen Google’ın satın alma kararının sebepleri anlaşılabiliyor.
Kullanıcıların iOS ve Android işletim sistemli cihazların yanı sıra modern internet tarayıcılarını da kullanarak, evlerindeki cihaza bağlanarak evlerinin durumunu öğrenmelerini sağlayan Nest, Google’ın son yıllarda dahil olduğu işletmelerden biriydi. Orijinal iPod’un geliştirilmesinde de yer alan eski Apple çalışanı olan Nest CEO’su Tony Fadell tarafından “biliçli ev” olarak tanımlanan bu dinamik sistem, normalde son derece pasif olan ev ortamını bir anda adeta bir akıllı telefon gibi gelişmiş bir sistem haline getirmeyi amaçlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...