Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Şubat 2014 15:48

'Google Project Ara' hakkında her şey

Google, her ne kadar Motorola'yı elden çıkarmış olsa da, en önemli projelerden biri olan Ara için kolları sıvamış görünüyor.

'Google Project Ara' hakkında her şey
Google Project Ara, Google Project Ara hakkında her şey,google,motorola,

Yeni tanıtılan Ara, akıllı telefonlara yaklaşımınızı değiştirebilecek kadar ilginç özelliklerle geliyor. "Toplama telefon" kavramını hayatımıza sokacak olan Ara ile kamera, ekran veya işlemci gibi bileşenleri ayrı ayrı satın alabileceğiz. İşte cihazla ilgili şimdiye kadar öğrendiğimiz her şey:
Modüler Akıllı Telefon Ne Demek?
Bizim kullandığımız tabiriyle toplama bilgisayarın aslında modüler bilgisayar olduğunu söylesek bu konu açıklığa kavuşur sanıyoruz. Hayal etmesi güç ama, bir akıllı telefonun "kasasını" ve Wi-Fi alıcısını 50 dolara satın aldıktan sonra; kamerasını, işlemcisini, bataryasını veya hoparlörlerini kendi ihtiyacınıza göre sonradan satın aldığınızı düşünün. Üstelik tüm bu parçaları cihaza kolaylıkla monte edip, istediğinizde bir başka alternatifiyle değiştirebildiğinizi.Çok yüzeyli akıllı telefon giydirmeleri veya tek tarafta birden fazla kamera lensi gibi yenilikçi yaklaşımlara imkan tanıyacak olan Ara, mobil telefon ekosisteminin Android'i olabilir. Açık bir donanım endüstrisi oluşturarak, geliştiricilere kendi özgün cihazlarını tasarlama imkanı tanıyabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...