Tgrt Haber
15 Nisan 2014 09:43

Google Titan Aerospace'i satın aldı

Google güneş enerjisiyle çalışan insansız hava aracı (drone) üreticisi Titan Aerospace’i satın aldı.

Google Titan Aerospace'i satın aldı
google, drone üreticisi, titan aerospace, güneş enerjisi, insansız hava aracı

Google, Titan Aerospace'i ne kadara satın aldığını açıklanmazken, satın almanın amacının dünyanın her yerine internet götürmek ve 'bazı problemleri' çözmek olduğunu belirtti.
İNTERNET GÖTÜRECEK
Facebook'un, dünyanın internet bağlantısı olmayan yerlerine internet götürme amacıyla başlattığı internet.org projesi kapsamında Titan Aerospace'i satın almak istediği biliniyordu. Google, daha önce davranarak, en büyük drone üreticilerinden olan firmayı bünyesine kattı. Titan Aerospace'in atmosferik uyduları, doğal afetleri ve çevresel zararları belirlemek için de kullanılabilecek. Henüz geliştirilme sürecinde olan bu uydular, beş yıl boyunca havada kalabiliyor. Titan, satın almadan hemen önce web sitesinden drone'ların afet raporlarından, veri iletişimine kadar birçok farklı alanda kullanılabileceklerine dair bir tanıtım yayınlamıştı.
Facebook ve Meksikalı Titan Aerospace bu yılın başlarında bir araya gelmiş ve muhtemel satın alma şartlarını görüşmeye başlamıştı. Sürecin sonunda Facebook İngiltere merkezli drone üretcisi Ascenta'yı satın almıştı. Google ve Facebook, birbirlerinden ayrı olarak dünyadaki herkesi çevrimiçi kılmaya yönelik projeler yürütüyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...