Tgrt Haber
24 Temmuz 2022 10:05 - Güncelleme : 24 Temmuz 2022 14:08

Google, 'yapay zeka LaMDA duyarlı' diyen mühendis için kararını verdi

Geçtiğimiz aylarda yapay zekanın duyarlı olduğunu iddia eden mühendis için karar verildi. Tüm dünyayı ayağa kaldıran iddia için Google, mühendis için son noktayı koydu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: reuters
Google, 'yapay zeka LaMDA duyarlı' diyen mühendis için kararını verdi
google,teknoloji,yapay zeka

Geçtiğimiz ay Google cephesinde çok ilginç bir iddia ortaya atıldı. Şirketin deneyimli yazılım mühendislerinden Blake Lemoine, yapay zeka LaMDA'nın duyarlı olduğunu iddia eden açıklamalarda bulundu.

Google mühendisinin bu iddiası tüm dünyada epey ses getirdi. Zira ortaya atılan iddiada Lemoine, şirketin yapay zeka (Al) chatbotu LaMDA'nın, kendini bilen duyarlı bir yazılım olduğunu söyledi. 

GOOGLE, MÜHENDİS İÇİN KARARINI VERDİ

Konuya ilişkin iddiayı direkt olarak yalanlayan Google, bir ayın ardından yazılım mühendisi için kararını verdi. Reuters'in haberine göre Google, çalışanını şirket kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle işten çıkardı.

Google, 'yapay zeka LaMDA duyarlı' diyen mühendis için kararını verdi

Google sözcüsü tarafından gönderilen bir mailde, ''Bu konuyla uzun süre uğraşmasına rağmen Blake'in, ürün bilgilerini koruma ihtiyacını içeren açık istihdam ve veri güvenliği politikalarını ısrarla ihlal etmeyi seçmesi üzücü'' dedi.

LamDA'nın, diyalog üzerine kurulduğunu söyleyen Google, yapay zekanın Transformer tabanlı dil modellerinin arasında her şey hakkında konuşmayı öğrenebileceğimi gösteren, şirketin araştırması üzerine kurulan bir proje olduğunu kaydetti.

Öte yandan Google ile birçok bilim insanı da, LaMDA'nın ikna edici insan dili oluşturmak için tasarlanmış karışık bir algoritma olduğunu vurgularken, Lemoine'nin iddiasını ise yanlış görüş diyerek reddetti. Konuya ilişkin iddialarıyla şirketin otoritesini sarsan Lemoine'nin işten çıkarılması, teknoloji ve haber bülteni Big Technology tarafından duyuruldu.

 

Kaynak: reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fidan 6 Temmuz 2019 13:29

67.2le başladım 66.2ye düşdüm davam istediyim neticeye qeder????????????

Sonraki Haber Yükleniyor...