Tgrt Haber
30 Mart 2014 08:29

Google'dan 2014 yerel seçimlerine özel 'doodle'

Google, 2014 Yerel Seçimleri için özel doodle hazırladı.

Google'dan 2014 yerel seçimlerine özel 'doodle'
2014 yerel seçim,google,doodle,

Googleanasayfasında 2014 yerel seçimleri için özel bir doodle hazırladı. İşte 2014 Yerel Seçimler, için Google'ın yaptığı o doodle.2014 Yerel Seçimler! başlıyor. Türkiye kadar Google da yaptığı doodle ile 2014 Yerel Seçimleri ne hazır olduğunu gösterdi.2014 Yerel Seçimler için sonuçlar, internet sitelerinde canlı olarak verilecek. Başta Google olmak üzere internet devleri, özel sayfalar hazırladılar. 2014 Yerel Seçimler için hazırlanan web sitelerle, seçim sonuçları bölge bölge, anlık olarak yayınlanacak.Resmi olarak oy ver me işleminin bit mesiyle beraber, sandıkların açılması ve oyların sayılması işlemleri birbirini takip edecek.Elde edilen 2014 Yerel Seçimler sonucu, internet sitelerine ait servislerde internet kullanıcılarına sunulacak.Google, bugüne özel olarak bir de Doodle yayınladı.İşte yerel seçimlerde oy kullanacaklar için dikkat edilmesi gereken önemli detaylar ve Google'ın 2014 Yerel Seçimleri doodle'ı: Öte yandan aşağıdaki yazıyı okumadan sayfadan çıkmayın! Türkiye için çok büyük önem arz eden yerel seçimlerde oy kullananların dikkat et mesi gereken kurallar. Türkiye genelinde bugün 52 milyon 695 bin 831 seç men, 194 bin 310 sandıkta oy kullanacak. Geçerli oy kullanabil mek için seç menlerin bazı kurallara uymaları gerekiyor.Okuma-yazma bil meyen seç men; Okuması yazması olmayan seç men, sorduğu ve istediği takdirde kurul başkanı, birleşik oy pusulası üzerinde bulunan siyasi parti işaretlerinden hangisinin hangi partiye ait olduğunu veya bağımsız adaylara nasıl oy verileceğini anlatacak.
TC NUMARALI KİMLİKLER ŞART
Oy kullanmak isteyenlerin yanında seç men bilgi kâğıdı ve kimlik kartının olması gerekecek. Seç men bilgi kâğıdını kaybeden ya da unutanlar da seç men listesinde adının olması durumunda oy kullanabilecek. Sandık başına gelen seç men, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, resmi daireler tarafından verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlen me cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi, basın kartı gibi belgelerden birini başkana verecek.
MAVİ, TURUNCU VE MOR ZARFLAR
Seç menler, önce il genel meclisi üyeliği, daha sonra belediye başkanlığı (büyükşehir dahil) ve belediye meclis üyeliği ardından da muhtarlık ve ihtiyar meclisi/ heyeti üyeliği seçimi için oy kullanacak. Seç menlere belediye seçimleri için mavi, il genel meclisi üyelikleri için turuncu, mahalle ve köy seçimleri için mor renkli birleşik oy pusulası ve zarfları verilecek.
ZARF ÜZERİNDEKİ MÜHÜRLERE VE YAZILARA DİKKAT
Seç mene verilen zarfların üzerinde 2 mühür bulunacak. Bunlardan birisi İlçe Seçim Kurulu'nun diğeri ise Sandık Kurulu'nun mührünü ifade edecek. Bu mühürlerden birinin eksik olması, üzerinde seç menin adı, imzası ya da herhangi bir yazı bulunan oy pusulaları geçersiz sayılacak. Sandık Kurulu'nun mührünü taşımayan, 'evet' mührü basılmamış veya birden fazla 'evet' mührünün olduğu oy pusulalarıyla zarfın içinde oy pusulası dışında başka bir kâğıt konulan oy pusulaları da geçersiz sayılacak. Seç mene, mahalle ve köy seçimlerinde sadece oy zarfı verilecek, mühür veril meyecek.
PUSULALARA 3 ÜYELİ TESLİM
Kapalı oy ver me yerleri, oyların gizliliğini ve seç menlerin oylarını tam bir serbestlik içinde ver melerini sağlayacak, dışarıdan içerisinin görül mesine imkan bırakmayacak durumda olacak. Oy sayımına geç meden önce masa üzerinde ıstampa mürekkebi ve ıstampanın bırakılmaması gerekecek. Oy pusulaları kurul üyelerinin göreceği şekilde sayılacak. Seçim çuvallarının İlçe Seçim Kurulu'na Sandık Kurulu Başkanı ve kurayla belirlenecek 2 üyeyle teslim edil mesi gerekecek.
BUGÜN UYGULANACAK YASAKLAR
Yüksek Seçim Kurulu'nun yasa çerçevesinde belirlediği seçim yasakları da geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Buna göre, siyasi parti ve adaylarının seçim propagandası, bugün saat 18.00'de sona erecek. Saat 18.00'den sonra ilan ve reklam malze melerinin, siyasi partilerin genel merkez, il, ilçe ve belde binaları haricinde asılması, yapıştırılmasıve teşhiri de yasak.
ALKOLLÜ İÇKİ SATILMASI YASAK
Bugün uygulanacak diğer seçim yasakları da şöyle :Oy ver me günü saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar alkollü içki satılması,
İçkili yerlerde her çeşit alkollü içki verilmesi yasak olacak
Oy ver me süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak.
Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak.
Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.
Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...