Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Temmuz 2021 23:08

Google'dan itiraf: Asistan sizi gizlice dinliyor

Arama motoru Google'dan kullanıcıları tedirgin edecek bir itiraf geldi. Asistan uygulaması yoluyla kullanıcıların seslerinin kaydedildiği ortaya çıktı.

Google'dan itiraf: Asistan sizi gizlice dinliyor
GOOGLE,dinleme

Dünyaca ünlü arama motoru Google'ın adı yeni bir skandala karıştı. 

Sanal dünyadaki veri gizliliği endişelerini artıracak gelişmeye göre; Google'ın milyonlarca telefonda bulunan Asistan uygulaması sayesinde konuşmaları dinlediği öğrenildi.

GOOGLE TEMSİLCİLERİ İTİRAF ETTİ

Hint medyasından IndiaToday'in haberine göre; Google'ın temsilcileri, bazı şirket çalışanlarının kullanıcılar ve Google Asistan arasındaki konuşma kayıtlarını dinlediğini Parlamento Bilgi Teknolojileri Daimi Komitesi'ne iletti. Google, 2019 yılında da benzer bir skandalı kabul etmişti. Firmanın yapay zeka tabanlı asistanının bazen kullanıcı tarafından çağrılmasa bile bir akıllı telefona veya akıllı hoparlöre ses kaydettiği itiraf edilmişti.

GOOGLE'IN GİZLİLİK POLİTİKASINDA NE DİYOR?

Google'ın gizlilik politikasında, "Bazen, Asistan, yardımını istediğinizi yanlış bir şekilde algıladığı için ("Hey, Google" gibi algılayarak) istemediğinizde bile aftifleştirilir. Eğer böyle olursa, 'Hey Google, bu senin için değildi' deyin. Bu şekilde Asistan, uygulaması, Google'a gönderdiği son kaydı silecektir" ifadesi bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...