Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Kasım 2016 04:46

Google'dan 2016 Öğretmenler Günü'ne özel Doodle

Öğretmenler Günü, bu yıl da Google Doodle'ları arasındaki yerini aldı.

Google'dan 2016 Öğretmenler Günü'ne özel Doodle
google,doodle

Öğretmenler Günü son yıllarda olduğu gibi bu yıl da Google'ın Doodle tasarımları arasında yer aldı. Önemli tarihleri ve günleri ana sayfası aracılığıyla kullanıcılarına hatırlatan Google, pek çok ülkede farklı tarihlerde kutlanan Öğretmen Günü'nün Türkiye'deki tarihini de es geçmedi. Google'ın 24 Kasım'a özel olarak hazırladığı renkli Doodle'a tıkladığımızda "Öğretmenler Günü" ile ilgili olan arama sonuçları gösteriliyor. İşte, Google'ın Doodle'ına konu olan Öğretmenler Günü'nün dünyadaki ve Türkiye'deki tarihçesi!
 
TARİHÇESİ
 
Türkiye'de 24 Kasım'da kutlanan ve önemli tarihlerden biri olan olan Öğretmenler Günü, 1994’ten beri pek çok ülkede her yıl 5 Ekim günü kutlanıyor. Ancak bazı ülkeler, kendi kültürel ve tarihi özelliklerine göre Öğretmenler Günü'nü farklı tarihlerde ve şekillerde kutluyor. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Bazı ülkelerde bu özel gün tatil ilan edilebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...