Tgrt Haber
28 Ekim 2021 16:19

Google'den flaş karar: Reşit olmayanların görsellerini kaldıracak

Google’dan kullanıcılarına yönelik önemli bir kara aldı. Artık reşit olmayanların görsellerinin arama sonuçlarında kaldırılmasına yönelik talepleri kabul edecek.

Google'den flaş karar: Reşit olmayanların görsellerini kaldıracak
Google,internetten resim ve içeriklerin kaldırılması

Google, uzun yıllardır kullanıcıların istemedikleri içerik ve görsellerini kaldırılmasıyla ilgili taleplerle karşı karşıya kalıyordu. Ancak Google talebe göre değil mahkeme kararına göre içerik ve görselleri kaldırabiliyordu. Son yıllarda yüz binleri aşan şikayetlere sessiz kalmayan Google, harekete geçti. Teknoloji devi Google,  arama motorundan 18 yaşından küçüklere ait görsellerin kaldırılması yönündeki talepleri kabul etme ve değerlendirme kararı aldı. 

Google'den flaş karar: Reşit olmayanların görsellerini kaldıracak

NASIL BAŞVURULACAK?

İçerik politikasında değişikliğe giden Google, ağustos ayında reşit olmayanların mahremiyetini ve zihinsel sağlıklarını korumayı amaçlayan bir dizi adımlar atacağını açıklamıştı. Google, 18 yaşından küçüklerin kendi görsellerinin arama sonuçlarından kaldırılmasına yönelik taleplerini kabul etme kararı aldı. Google, reşit olmayanların görsellerini arama sonuçlarından çıkarma sürecinin, hedef görselin linkinin yer aldığı bir form doldurmakla başlayacağını bildirdi. Form, hem çocuklar hem de ebeveynleri tarafından doldurulabilecek. Ayrıca formda aramada kullanılan sözcüklerin de yer alması talep edilebilecek. 

YOUTUBE’YLE İLGİLİ YENİ KARALAR GELEBİLİR 

Anca bir görseli arama motorundan kaldırılması internetten tamamen kaldırılması anlamına gelmiyor. Şirket, ağustos ayında yaptığı duyuruda, 18 yaşından küçüklerin yaşlarına, cinsiyetlerine ve ilgi alanlarına dönük reklamları engellemeyi taahhüt etmişti. Ayrıca, YouTube'un varsayılan gizlilik ayarlarını değiştirileceği ve 13 ila 17 yaş arasındaki gençlerin paylaştığı videoların en sıkı kısıtlamalara tabi tutulacağı ifade edilmişti.
Öte yandan Google'a ait olan YouTube video paylaşım platformunun, 2019 yılında ebeveynlerin bilgisi veya rızası olmadan çocuklardan kişisel bilgiler topladığı iddiaları, şirketin ABD'nin düzenleyici kurumlarına 170 milyon dolarlık tazminat ödemesiyle sonuçlanmıştı.
Ardından Google, 2014 yılında 'unutulma hakkı' davasıyla karşı karşıya kalmıştı. Bunun üzerine belirli internet sitelerinin arama sonuçlarından kaldırılması yönünde 650 binden fazla talep gitmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...