Tgrt Haber
12 Eylül 2021 15:01

Güneşin çevresindeki gizemli halka herkesi şaşırttı

Geçtiğimiz günlerde Singapur'da meydana gelen güneşin çevresindeki gizemli halka, görenleri hayrete düşürdü.

Güneşin çevresindeki gizemli halka herkesi şaşırttı
güneş,singapur

Geçtiğimiz günlerde Singapur'da dışarı çıkanlar telefonlarına sarıldı. Güneşi çevreleyen büyük bir halka görenleri bir hayli şaşırttı, sosyal medyada bu halkanın nedenini sormak isteyenler ya da güzel görüntünün tadını sosyal medyada da çıkarmak isteyenler harekete geçti. Hem sosyal medya platformu Twitter hem de Instagram güneş fotoğraflarıyla doldu taştı. 

North London Collegiate School paylaştığı tweet'te "Bugün spor sahamızdan dikkat çekici bir güneş halesi gördük. Güneşi çevreleyen soluk renkli halkalar, ışığın nispeten açık hava koşullarında yüksekte bulunan bulutlardaki buz kristallerinde kırılmasıyla oluşuyor. Singapur'da alışılmadık bir manzara" ifadelerini kullandı.

Güneşin çevresindeki gizemli halka herkesi şaşırttı

Twitter'da başka bir kullanıcı, şaşkınlığını "Ne muhteşem bir gün" diyerek ifade etti. Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise Afrika mitolojisinden yola çıkarak ''Önümüzdeki büyük değişimin işareti'' yorumunda bulundu.

Öte yandan bu çember, Singapur semalarında iki yıl içinde görülen ikinci güneş halesi oldu. Bir önceki güneş çemberi ise geçtiğimiz yıl 22 Eylül'de meydana gelmişti. 

Güneşin çevresindeki gizemli halka herkesi şaşırttı

PEKİ, BU GÜNEŞ ÇEMBERİNİN NEDENİ NEDİR?

Güneş çemberleri, genellikle gökyüzünde yükseklerdeki ince bulutlar arasında meydana gelen optik bir fenomendir. Bu ince bulutlar su damlacıkları yerine buz kristallerinden oluştuğu için küçük prizmalar işlevi görür. Kristaller daha sonra ışığı güneşin etrafında MLMYSTK (mor, lacivert, mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı) bir renk halkası oluşacak şekilde kırar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...