Tgrt Haber
14 Aralık 2021 11:06

Hapse girdi, 6 milyonluk NFT satarak zengin oldu

ABD'de ilk büyük karanlık ağ karaborsasının geliştiricisi Ross Ulbricht, 2013 yılında hapis cezasına çarptırıldı. Hapishanede boş durmayan bilgisayar korsanı, 8 yılda yaptığı NFT eserleri 6 milyon dolara satarak servet yaptı.

Hapse girdi, 6 milyonluk NFT satarak zengin oldu
teknoloji,nft,değiştirilemez token,dijital sanat eseri,ross ulbricht,silk road

Dijital sanat eseri olarak bilinen NFT’ler, geliştiricilerine milyonlar kazandırıyor. Son birkaç yıldır yükselişe geçen NFT piyasası bu yıl ise tam anlamıyla patlama yaşadı. Tahminlere göre, 2021 yılında 7 milyar dolarlık satış yapıldı. Sık sık karşılaştığımız servet değerindeki NTFT satışı haberlerine bu kez ABD'den yenisi eklendi.  2013 yılından bu yana hapishanede tutulan bilgisayar programcısı Ross William Ulbricht de milyon dolarlık NFT (değiştirilemez token) koleksiyonunu sattı. 

Darknet pazarı web sitesi Silk Road'un kurucusu Amerikalı Ross Ulbricht, site üzerinden uyuşturucu madde ve yasadışı ürün ticareti yaptığı gerekçesiyle 2013 yılında tutuklandı. Kripto para birimi ve görünmesini engelleyen 'anonimlik' gizli ağ kullanan bilgisayar korsanı, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. 

HAPİSTEN ÇIKARMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

37 yaşındaki Ulbricht, hapishanede birkaç çizim yaptı ve toplamda 10 dijital sanat eserinden oluşan koleksiyonu satışa çıkardı. Bu arada çocukluk yıllarında yaptığı resimleri de NFT’ye dönüştürdü. Koleksiyondaki “Ölüm” başlıklı bir kafatası resmi dikkat çekti. Bu resme, Ulbricht'in ölümlülük hakkındaki bir makalesi eşlik ediyor. 

NFT eserlerinden biri.

Kripto öncülerinden biri olarak kabul edilen Ulbricht’in özellikle kripto para meraklıları arasında hayranları var. NFT piyasasına adım atmasının sebebi ise milyoner olmak değil. Hayranlarının birçoğu kripto para biriminin son yıllardaki hızlı yükselişinden ötürü zengin oldu. Böylece destekçileriyle birlikte hapisten çıkmak için bağış topladığı anlaşıldı. 

12 MİLYON DOLAR BAĞIŞ TOPLADILAR 

Ulbricht’in satışa çıkardığı NFT koleksiyonunu, destekçilerinin oluşturduğu FreeRossDAO adlı grup satın aldı. Aslında grubun üyeleri toplamda 12 milyon dolarlık bağış toplamıştı. Ancak bu paranın yarısı bile koleksiyonu satın almaya yetti. 

Ulbricht hapishanedeki arkadaşları ile.

Bu arada, yasadışı madde ticareti nedeniyle ceza alan Ulbricht’in annesi ise toplanan paranın nereye harcanacağını açıkladı. Anne Lyn, paranın mahkumu çıkarmaya ve hapishanedeki bazı hükümlülerin çocuklarıyla görüşmesini sağlayan bir fona harcanacağını belirtti. FreeRossDAO grubu da bir Twitter paylaşımında “Bu sadece başlangıç” şeklinde ilginç bir paylaşım yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...