Tgrt Haber
27 Ocak 2022 16:27

Hayat Eve Sığar uygulaması güncellendi: İşte yapılan değişiklikler

Covid-19 dönemiyle birlikte hayatımıza giren Hayat Eve Sığar uygulaması, yeni bir güncelleme aldı. Bu güncelleme küçük çaplı değişiklikler ve uygulama içerisinde iyileştirmeler içeriyor.

Hayat Eve Sığar uygulaması güncellendi: İşte yapılan değişiklikler
HES,HES Kodu,Hayat Eve sığar

Pandemi dönemi, başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkede ağır sonuçlar doğurdu. Buna karşılık mevcut normallerimiz de değişti. Covid-19 sonrası hayatımıza yeni uygulamalarda girdi. Bunlardan biri de HES, uzun ismiyle HayatEve Sığar.

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve kullanıma sunulan HES uygulaması, Covid-19 döneminde olmazsa olmaz uygulamalardan oldu. Pandemiyle ilgili pek çok konuda yardımcı olan uygulama, karantina sürecinden, risk taşımaya kadar önemli süreçleri takip ve tespit etmeye olanak tanıyor.

HES UYGULAMASI GÜNCELLENDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen uygulama, kısa bir süre önce yeni güncelleme aldı.  Güncelleme uygulama genelinde kararlılık iyileştirmeleri ve küçük bir değişiklikle geldi. Güncelleme notlarına göre HES uygulaması; kalan süresi 15 günden az olan HES kodların, süre uzatımını bir sonraki ekranda yer alan ‘Süreyi Uzat’ butonu yardımıyla yapabilecek bir özelliğe kavuştu.

Hayat Eve Sığar uygulaması güncellendi: İşte yapılan değişiklikler

Öte yandan Çocuklarım için HES kodu uzatma penceresinde ise T.C kimlik numarası zorunluluğu getirildi. Kullanıcılar, çocuklarının HES kodlarını uzatabilmek için artık T.C kimlik numarasını girmek zorundalar.  Yeni güncellemenin değişiklik günlüğü ise şöyle;

  • HES kod  süresi 15 günden az kalanlar için, bilgilendirme metninin rengi güncellendi.
  • HES kodunun süre uzatma özelliğinde geliştirmeler yapıldı.
  • HES kodunun süre uzatma özelliğinde geliştirmeler yapıldı.
  • Çocuklarım için HES kodu uzatma bölümüne, T.C kimlik numarası girme zorunluluğu geldi. Sizler de uygulama mağazasından Hayat Eve Sığar uygulamasının yeni sürümünü indirebilirsiniz. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...