Tgrt Haber
26 Mart 2014 09:01

HTC One M8 resmen tanıtıldı

HTC, Londra ve New York’ta eş zamanlı düzenlediği etkinlikler ile yeni amiral gemisi HTC One (M8)’i resmen tanıtttı.

HTC One M8 resmen tanıtıldı
htc,londa,m8,tanıtım,the all new htc one,HTC One M8

Android 4.4 işletim sistemi ile çalışan yeni HTC One, gücünü Qualcomm’un 2,3 GHz’lik dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemcisinden alıyor. 2 GB belleğe sahip akıllı telefon, 5 inç boyutundaki ekranından 1920×1080 (Full HD) çözünürlük sunuyor. Ayrıca bu ekrandaki her bir inçe 441 piksel düşüyor. Çift LED flaşlı iki arka kamarası ile derinlik ölçebilen cihaz, bu sayede önce fotoğrafın çekilmesini ve odaklamanın kare yakalandıktan sonra yapılmasına olanak tanıyor. 5 MP ön kamerası ise geniş açılı selfie’ler için birebir. 16 ve 32 GB depolama seçenekleri ile gelen cihazın dahili depolama alanı, microSD kart ile 128 GB’a kadar artırılabiliyor. Telefonun 2600 mAh’lık pili ise tam dolu olduğunda iki gün pil ömrü sunuyor.
Yalnızca 160 gram ağırlığında ve 9,4 mm kalınlığında olan yeni HTC One (M8), 3G ve WiFi’ın yanı sıra, NFC ve Bluetooth bağlantı özellikleri ile donatılmış. HTC’nin yeni arayüzü Sense 6 da ilk olarak yeni HTC One M8′de boy gösterecek. HTC Sense 6, kişiselleştirilebilen renk temalarına sahip ve daha sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Eski HTC One kullanıcıları da Sense 6′yı Google Play üzerinden indirebilirler.
HTC One M8′in yeni Boomsound ses teknolojisi, telefonun bir önceki One’dan yüzde 25 daha fazla ses çıkarmasına olanak tanıyor. Duo Kamera teknolojisi profesyonel görünen fotoğraflar ile güzel efektler sağlıyor. Telefon Full HD video kaydı yapabiliyor. Duo Kamera, HTC UltraPixel modülüne eklenen derinlik algılayıcısı ile öne çıkıyor. UFocus teknolojisini de buna ekleyince, çekim yapılan görüntüdeki derinlik dahil birçok bilgi detaylı bir şekilde yakalanıyor ve çekilen fotoğraflar üzerinde odaklanma dahil detaylı düzenlemeler yapılabiliyor.
HTC Zoe de bir bulut depolama servisine dönüşüyor. Zoe uygulaması, fotoğrafların, müziklerin, videoların ve dahasının yüklenebileceği bir bulut uygulaması olarak bu yaz ayında Google Play’den indirilmeye sunulacak.
HTC Sense 6 arayüzünün en dikkat çekici özelliklerinden birisi de Motion Launch. Dahili hareket algılayıcıları sayesinde konum ve hareketi anında algılayabiliyor ve ekranı açmadan telefon ile etkileşime geçilmesine olanak tanıyor. Yeni HTC One M8 tek bir kaydırma hareketi ile aktif hale getirilebilirken, Otomatik Yanıtlama özelliği ekrana dokunmadan, telefonu kulağınıza götürerek gelen aramaları yanıtlamanızı mümkün kılıyor. Ayrıca, ekranın üzerine yapılan çift dokunuş ile ekran otomatik olarak açılıp kapanıyor.
HTC yeni One M8 ile birlikte DotView isimli bir de kılıf tanıttı. 49,99 dolar fiyatllı bu kılıfa iki kere dokunarak, hava durumunu, saati, gelen aramaları ve e-postaları görüntüleyebilirsiniz. HTC One M8, kurşunî gri, gümüş ve altın sarısı renk seçenekleri ile nisan ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Fiyatının ise 2400 TL civarında olması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...