Tgrt Haber
01 Ocak 2022 11:42 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 17:13

Huawei'nin geliri yüzde 30 düştü: Teknoloji devi planlarını açıkladı

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, ABD yaptırımları, Honor'un satılması ve pandemi nedeniyle 2021 yılında sert düşüş gördü. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Guo Ping, 'Yeni Yıl' mektubunda gelirin 28.9 düşerek 99.48 milyar dolara gerilediğini açıkladı.

Huawei'nin geliri yüzde 30 düştü: Teknoloji devi planlarını açıkladı
teknoloji,,huawei,,huawei geliri,,huawei telefon,,huawei tablet,,huawei bilgisayar,

Akıllı telefon modelleri, bilgisayar ve tablet cihazları ile ön plana çıkan Huawei, 2019 yılında Donald Trump'ın radarına takıldı. Trump yönetimindeki ABD, Huawei'yi 'ulusul tehdit' ve 'güvenlik' gerekçeleri ile kara listeye aldı. ABD'li şirketlerin Huawei ile işbirliği yapması yasaklandı ve Huawei'yi en çok etkileyen ise Google oldu. Çünkü Google'ın işletim sistemi Android'den kovuldu.

HUAWEI GELİRİ YÜZDE 30 AZALDI

ABD yaptırımları sonrası zorluklar yaşayan Çinli şirket, 2021 yılında gelir açısından yüzde 28.9'luk düşüş gördü. Huawei, geçtiğimiz yıl 99.48 milyar dolar gelir elde etti. Ancak şirket, 2022'de de zorlu sürecin devam edeceğini belirtti. 

Peki, Huawei'nin gelir kaybındaki tek neden ABD ambargosu mu? Şirket, yaptırımların yanı sıra yarı iletken krizinden ve akıllı telefon talebindeki küresel düşüşten dolayı da zarara uğradı. Bununla birlikte, Huawei 2020’nin sonlarında alt markası Honor'u sattı. Honor'un Huawei'den çıkması da 2021 gelirinde düşüşe yol açtı. 

Bu arada mektupta Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Guo, 2022'ye dair öngörülerde bulundu. 2022’nin de kendi içinde yeni zorluklar getireceğini belirtti. Ancak şirketin 2021 iş performansından memnun olduğunu sözlerine ekledi. 

Huawei yöneticisi, "Öngörülemeyen bir iş ortamı, teknolojinin siyasallaşması ve büyüyen bir küreselleşmeden uzaklaşma hareketinin tümü ciddi zorluklar ortaya koyuyor" dedi. Ayrıca şirketin 2022 yılında bilgi ve iletişim teknolojisi altyapısına ve akıllı cihazlara odaklanmaya devam edeceğini de belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...