Tgrt Haber
03 Ocak 2022 10:28

Android'den kovulmak Huawei'yi durduramadı: HarmonyOS küresel sürümü geliyor

Çinli teknoloji devi Huawei, ABD hükümeti tarafından Google'ın Android işletim sistemi dahil olmak üzere Amerika'da üretilen teknolojileri kullanmaktan men edildi. 2019’daki bu kararın ardından Huawei, kendi işletim sistemi HarmonyOS’u (Çin'de HongMeng OS) geliştirdi.

Android'den kovulmak Huawei'yi durduramadı: HarmonyOS küresel sürümü geliyor
teknoloji,huawei,harmonyos,akıllı telefon,işletim sistemi,android

HarmonyOS'un piyasaya sürülmesinden bu yana şirket, platformu geliştirmek için aktif olarak yeni güncellemeler sunuyor. Şu anda işletim sisteminin sürümü 2’de ancak yeni bir sızıntıya göre, HarmonyOS 3.0 önümüzdeki aylarda tanıtılacak.

Huawei'nin yeni nesil HarmonyOS 3.0'ı bu yıl Temmuz ayında resmi olarak piyasaya sürülecek. Bununla birlikte, Haziran 2022'ye kadar resmi tanıtımın yapılması bekleniyor. Çinli teknoloji devi, yılın ilk çeyreğinde bir tanıtım etkinliği yapabilir.

HUAWEI GELİŞTİRİCİLERE ODAKLANDI 

Huawei HarmonyOS 3.0 Geliştirici Önizlemesi de şirket tarafından Ekim 2021'de Huawei Geliştirici Konferansı 2021'de piyasaya sürüldü. HarmonyOS'un yeni nesil bir işletim sistemi olduğu göz önüne alındığında sistem mimarisi esnek bir şekilde konuşlandırılabilir ve farklı hafızalara sahip akıllı cihazların aynı dilde iletişim kurmasını sağlayabilir.

Android'den kovulmak Huawei'yi durduramadı: HarmonyOS küresel sürümü geliyor

En son sürümde, dağıtım otomasyon araçları olacak ve geliştiriciler, işletim sistemini tamamlamak için donanıma dayalı gerekli bileşenleri seçebilecek. Huawei, geliştiricilere daha eksiksiz sistem yetenekleri ve geliştirme araçları sağlayacak olan HarmonyOS 3 Beta'nın 2022'nin ilk çeyreğinde, yani Mart 2021'de piyasaya sürmeyi planladıklarını duyurdu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...