Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ağustos 2019 22:00

Huwaei işletim sistemi için tarih verdi!

Çin merkezli teknoloji üreticisi Huawei, Google ile yaşanan ambargo problemi nedeniyle zor günler geçirirken, kendi işletim sistemi HongMeng OS'u ortaya çıkarmaya hazırlanıyor.

Huwaei işletim sistemi için tarih verdi!
Huawei,

ABD merkezli teknoloji devi Google ile yaşanan sorunlar nedeniyle bir süredir kendi işletim sistemine ağırlık veren Huawei, HongMeng OS'u çok yakında görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. 

ABD ticaret yasağı sonrasında geliştirmeye hız verdiği HongMeng OS, 9 Ağustos tarihinde Çin'de yapılacak etkinlikte dünyaya duyurulacak. 

Ülkenin Dongguan şehrinde düzenlenecek geliştirici konferansında ilk kez görülmesi beklenen Huawei'nin özel işletim sistemi, ilk olarak televizyon ve Nesnelerin İnterneti (IOT) kapsamındaki cihazlar için çalışacak.

Ancak Huawei'nin uzun vadede telefon, tablet ve hatta bilgisayarlarının bile bu işletim sistemiyle uyumlu çalışmasını planladığı belirtiliyor.

Google'ın aynı paralelde geliştirdiği Fuchsia işletim sistemini yakından inceleyen Çin merkezli şirket, HongMeng OS'u bir mikro çekirdek etrafında oluştururken, yapay zeka teknoloji sayesinde de işletim sistemi birçok platformla uyumlu bir şekilde çalışabilecek.

Henüz Huawei tarafından doğrulanmasa da Huawei'nin Ekim ayında duyurmayı planladığı Mate 30 serisi telefonlarını Android yerine HongMeng OS ile kullanıcılara sunacağı konuşuluyor. 

HUAWEİ'NİN KENDİ İŞLETİM SİSTEMİ NE ZAMAN HAZIR OLACAK?

Huawei CEO'su Yu Chengdong, şirketin kendi işletim sistemi için merakla beklenen tarihi verdi.

Huawei CEO’su Richard Yu, yaptığı açıklamada işletim sisteminin 2020 yılının ilk ya da ikinci çeyreğinde hazır olacağını belirtti. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...