Tgrt Haber
21 Aralık 2021 12:26

Hyundai'den dört tekerlekli robot: Bebek de taşıyacak

Güney Kore merkezli otomobil üreticisi Hyundai, araçların yanı sıra robot teknolojisi için de önemli çalışmalar yapıyor. Şirket, dört tekerlekli bir robot geliştirdiğini duyurdu.

Hyundai'den dört tekerlekli robot: Bebek de taşıyacak
teknoloji,robot,hyundai,hyundai robot,dört tekerlekli robot

Otomotiv devi Hyundai, "Mobil Eksantrik Droid (MobED)" ismini verdiği alçak ve düz bir gövdeye sahip yeni mobilite platformunu tanıttı. Şirketin açıklamasına göre robot, dik ve engebeli yollarda bile sarsılmayı ortadan kaldırıyor. 

Hyundai mühendisleri, robotun yüksek manevra kabiliyetine sahip bir gövdesi olduğunu açıkladı. Cihazın tanıtım videosunda, robotun bir bebeği taşıdığı ve piramit şeklindeki bardaklarla doluyken bile bir tepeyi geçtiği görülüyor.

HYUNDAI, 2022'DE TANITIM YAPACAK

Hyundai, birçok sektörde kullanılması planlanan bu robotun ilk gösterimini Ocak ayında Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2022’de gerçekleştirecek. MobED isimli robot, sürüş yapılan ortama uygun manevrageliştirebiliyor. Çeşitli alanlarda kullanılmak üzere tasarlanan robot, düz, dikdörtgen bir gövde ve bağımsız süspansiyonlu dört büyük tekerlek ile geliştirildi. 

Hyundai'den dört tekerlekli robot: Bebek de taşıyacak

​Robotun her tekerleğine monte edilen üç motor, tekerleklere güç ve hassas direksiyon işlevi sağlarken, gövde için de daha fazla kontrol sağlıyor. Robot, 67 cm uzunluğa, 60 cm genişliğe, 33 cm yüksekliğe ve 50 kilogram ağırlığa sahip. Bununla birlikte, dört tekerlekli robotun maksimum hızı 30km/s olarak açıklandı. Ayrıca 2 kWh pil kapasitesine sahip olan robotun tek bir şarjla yaklaşık dört saat sürüş yapabileceği de belirtildi.

İÇ MEKANLARDA KULLANILACAK

Açıklamaya göre MobED, yüksek hızlı sürüşte dingil mesafesini 65 cm’ye kadar çıkarabiliyor. Buna karşın dar ve engebeli yerlerde bu mesafe 45 cm’ye geriliyor. Hyundai mühendisleri, esasen robotun iç mekân ve engebeli arazilerde kullanılmak üzere tasarlandığı da sözlerine ekledi. Bununla birlikte, teslimat veya bebek taşımak için kullanılabilecek. 

Hyundai'den dört tekerlekli robot: Bebek de taşıyacak

Hyundai'nin açıklamasında robotun fiyatı ise açıklanmadı. Ayrıca cihazın ne zaman satışa çıkacağını da henüz duyurmadılar. Bu arada, gelecekte MobED'in yaşlılar veya engelliler için bir mobilite aracı olarak da kullanılabilmesi planlanıyor. Ancak ilk önce boyutunun büyütülmesi gerekecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...