Tgrt Haber
04 May 2017 03:21

İki GSM şirketi 5G’yi test etti

Türkiye’nin en büyük iki GSM şirketi Turkcell ve Vodafone, 5G teknolojisi yolunda önemli bir adım daha atarak Türkiye’de çoklu anten teknolojisini denediler.

İki GSM şirketi 5G’yi test etti
5g, test,

 Gelecekte 5G teknolojilerinin de temel özelliklerinden biri olacak Çoklu Anten teknolojisi (Massive MIMO) 19-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek Euroleague Basketbol Dörtlü Final (Final Four) maçlarında ilk defa canlı şebekede kullanılacak. Turkcell ve Vodafone’nin Huawei ile birlikte gerçekleştirdiği test, 2.6 Giga hertz (GHz) zaman bölmeli çoklama (TDD) frekans bandı üzerinde Massive MIMO tekniği kullanılarak gerçekleştirildi. Yapılan test sonucu veri indirme hızları 6 katına kadar çıkarıldı.      

HAZIRLIKLARA DEVAM

Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao “5G için çok önemli olan Çoklu Anten teknolojisini şebekemizde test ettik. Özellikle şehir merkezleri, tren istasyonları ve stadyumlar gibi veri trafiğinin yoğun olduğu alanlarda fayda sağlayacak Massive MIMO teknolojisini Fenerbahçe Ülker’in de mücadele edeceği Euroleague Final Four sırasında basketbolseverler ile buluşturmaktan da ayrıca mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin 5G vizyonu doğrultusunda yeni teknolojileri test etmeye ve abonelerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

5G’DE YERLİ TEKNOLOJİ VURGUSU

Son 1.5 yılda yaptıkları ulusal ve uluslararası iş birlikleriyle dünyada 5G teknolojilerinin geliştirilmesi sürecinde öncü rol oynadıklarına işaret eden Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, “Türkiye’de gerçek 5G ekipmanlarıyla ilk hız testini gerçekleştiren mobil operatör olarak, yaptığımız iş birlikleriyle oluşan bilgi birikimi ve deneyim ile dünyada 5G teknolojilerini geliştiren birkaç ülke arasına girerek, ülkemizi bu alanda en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Amacımız 5G’yi dünyada ilk kullanan ülkelerden birisi olurken aynı zamanda 5G’de yerli teknolojiyi de geliştirebilmek, ülkemizi teknolojiyi tüketen değil üreten ülke konumuna getirebilmek” diye konuştu.      

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...