Tgrt Haber
10 Şubat 2018 18:00

İki ülkeyi devre dışı bıraktı, ortalık karıştı: Samsung'a tepki yağıyor!

Samsung, 2018 Kış Olimpiyatları kapsamında tüm sporculara akıllı telefon hediye edeceğini duyurdu. Ama bu kararla birlikte iki ülkeyi konunun dışında tuttu. İşte o iki ülke...

İki ülkeyi devre dışı bıraktı, ortalık karıştı: Samsung'a tepki yağıyor!
samsung,,olimpiyatlar,

Android akıllı telefon pazarının lideri Samsung, kısa süre önce yaptığı açıklamayla PyeongChang'da düzenlenecek olan 2018 Kış Olimpiyatları'ndaki tüm sporculara akıllı telefon hediye edileceğini duyurdu. Güney Koreli şirketin son olarak, ABD yaptırımları gerekçesiyle Kuzey Koreli ve İranlı sporcuları bu konuda dışarıda bırakacağını ortaya çıktı.

 

İki ülkeyi devre dışı bıraktı, ortalık karıştı: Samsung'a tepki yağıyor!

Sosyal medyada gündeme oturdu

İki ülke için uygulanan bu yaptırım birçok kişi tarafından boykot edilmeye başlandı. Tüm ülke sporcularına ve görevlilere Galaxy Note 8 hediye edilmesine rağmen Kuzey Kore ve İran'ın ayrı tutulması sosyal medyanın gündemine oturdu.İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, konuyla ilgili "Samsung şirketi özür dilemediği sürece bu meselenin İran ve Samsung şirketi arasındaki ticari ilişkilere büyük etkisi olacaktır." şeklinde açıklama yaptı.Buna ek olarak İran Meclisi Haber Ajansı ICANA'ya açıklama yapan Meclis Ekonomi Komisyonu Üyesi Ali Ekber Kerimi ise"Halk, Samsung ürünlerine karşı boykot uygulamak için kampanya başlatabilir" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...