Tgrt Haber
19 Şubat 2014 11:34

İlaç fiyatlarına 'cep'ten sorgulama

Akıllı cep telefonlarına indirilecek uygulamayla İlaç Takip Sistemi üzerinden artık fiyat sorgulaması da yapılabilecek

İlaç fiyatlarına 'cep'ten sorgulama
ilaç fiyatları sorgulama, ilaç fiyatları cepten sorgu, cepten ilaç fiyatı sorgulama, cepten fiyat sogrulama,

Hastaların kullandıkları ilaçlarla ilgili akıllı cep telefonlarıyla takip edebildikleri uygulamalara bir yenisi daha eklendi. İlaç ambalajları üzerinde fiyat kupürü bulunmadığı için dile getirilen endişeler yeni uygulamayla giderilecek. Akıllı cep telefonlarına indirilecek uygulamayla İlaç Takip Sistemi üzerinden artık fiyat sorgulaması da yapılabilecek. Sağlık Bakanlığı, akıllı cep telefonlarına indirilen İTS Mobil uygulamayla hastaların kullandığı ilaçla ilgili önemli bilgilere ulaşabilmesini sağlamıştı. Bu uygulamayla, vatandaş, ambalaj üzerindeki karekodu akıllı cep telefonlarına okutarak ya da elle sorgulayarak temin ettiği ilacın durumu hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Hastalar bu uygulama sayesinde ilacın sahte olup olmadığını, piyasadan toplatılıp toplatılmadığını, son kullanma tarihini, Sağlık Bakanlığının sistemine kayıtlı olup olmadığını öğrenebiliyor.
Bakanlık bu uygulamalara yenisini ekleyerek ilacın fiyatının da sorgulama yapılarak görülmesini sağladı. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yetkilileri, ilaç kutularında fiyat olmamasının özellikle reçetesiz satılan ilaçlarda haksız rekabete ve hastaların şikayetlerine sebep olabildiğini, yeni uygulama sayesinde ilaç kutuları üzerinde fiyat küpürü bulunmadığı için hastaların bir süredir dile getirdiği endişelerin de ortadan kalkacağını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...