Tgrt Haber
12 May 2022 17:15 - Güncelleme : 12 May 2022 17:25

İlk Kez Gerçekleşti: Galaksimizin Merkezindeki Kara Delik Sagittarius’un Görüntüleri Paylaşıldı

Bilim adamları, Samanyolu’nun merkeziyle ilgili çığır açan bir bilgi paylaşacaklarını açıklamıştı. Beklenen açıklama resmen geldi. Samanyolu’nun merkezindeki kara deliğin görüntüsü paylaşıldı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Engadget
İlk Kez Gerçekleşti: Galaksimizin Merkezindeki Kara Delik Sagittarius’un Görüntüleri Paylaşıldı

Uzayla ilgili her geçen gün yeni gelişmeler oluyor. Avrupa Güney Gözlemevi'nden (ESO) ve Olay Ufku Teleskobu projesinden gökbilimciler, teleskop projesiyle edinilen "Samanyolu ile ilgili çığır açıcı sonuçları" resmen duyurdu.

Bilindiği üzere gökbilimciler, bir süredir galaksinin merkezinde yer alan Sagittarius A kara deliğini inceliyordu. Güneşten yaklaşık 4,3 milyon kat daha büyük olduğu bilinen Sagittarius A, daha önce hiç görülmemişti. Ancak beklenen an geldi ve ESO, kara deliğin görüntüsünü paylaştı.

SAMANYOLU MERKEZİNDEKİ KARA DELİK GÖRÜNTÜLENDİ

Galaksimizin Samanyolu merkezinde bulunan süper kütleli kara delik, bugün ilk görüntüsüyle karşımıza çıktı. Olay ufku teleskopuyla çekilen görüntü, Messier 87 galaksisi ile benzerliğiyle dikkat çekiyor. Konuyla ilgili olarak yetkililer şu açıklamalarda bulundu;

İlk Kez Gerçekleşti: Galaksimizin Merkezindeki Kara Delik Sagittarius’un Görüntüleri Paylaşıldı

Bugün, Almanya'daki Avrupa Güney Gözlemevi (ESO) genel merkezi de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki canlı basın toplantılarında, gökbilimciler Samanyolu galaksimizin merkezindeki süper kütleli kara deliğin ilk görüntüsünü gözler önüne serdi. Bu, cismin gerçekten bir kara delik olduğunu kanıtlıyor ve çoğu galaksinin merkezinde yer aldığı düşünülen bu tür devlerin çalışmaları hakkında ipuçlar sunuyor. Görüntü, dünya çapında bir radyo teleskop ağından gözlemler kullanılarak Olay Ufku Teleskopu adlı küresel bir araştırma ekibi tarafından çekildi.

Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...