Tgrt Haber
21 Ekim 2021 09:22

İngiltere'den Facebook'a rekor ceza! Satın alma soruşturması

İngiltere'den Facebook'a rekor ceza geldi. İngiliz denetim kuruluşu Rekabet ve Piyasalar Otoritesi, devam eden incelemeye ilişkin kurallarına uymadığı için Facebook'un biletini kesti.

İngiltere'den Facebook'a rekor ceza! Satın alma soruşturması
ingiltere,,soruşturma,,facebook,

İngiliz Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA) Facebook'un, Giphy'yi satın almasıyla ilgili soruşturma sırasında CMA tarafından verilen bir emri ihlal ettiği için 50,5 milyon sterlin yani 645 milyon TL para cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Açıklamada, CMA'nın satın almaya ilişkin incelemesi devam ederken Facebook'un, Giphy ile operasyonlarını entegre etmediği, süreç içerisinde CMA'yı düzenli olarak bilgilendirmesi gerektiği ancak bu gereklilikleri yerine getirmediği kaydedildi.

İngiltere'den Facebook'a rekor ceza! Satın alma soruşturması

Açıklamada, Facebook'un çok sayıda uyarıya rağmen gerekli bildirimlerde bulunmayı reddettiği, bu nedenle CMA'nın Facebook'un tutumunu "kasıtlı" olarak değerlendirdiği belirtildi. Facebook, Mayıs 2020'de, animasyon görsel ve video içerik üreticisi Giphy'i yaklaşık 400 milyon dolar karşılığında satın almıştı. CMA'nın satışa ilişkin incelemesi devam ediyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...