Tgrt Haber
29 Haziran 2022 11:43 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 12:46

İnsanlık tarihini yeniden yazdıracak keşif, düşünüldüğünden 1 milyon yıl daha eski

1947'de Güney Afrika'daki bir mağarada keşfedilen kadın kafatasının düşünülenden 1 milyon yıl daha eski olduğu ortaya çıktı. 

Bilimin insanları kafatasını yeni metotlarla yeniden inceledi.
Kafatası,İlk insanlık
Bilimin insanları kafatasını yeni metotlarla yeniden inceledi.

Dünyada insanlık tarihini yeniden yazdıracak bir keşif yapıldı. 1947'de Güney Afrika'daki bir mağarada keşfedilen kadın kafatası yeni teknoloji ve modern yöntemlerle yeniden incelendi. Kafatasının bilim insanlarının düşündüğünden 1 milyon yıl daha eski olduğu ortaya çıktı. Bu durum ilk insan grubunun 3.4 ila 3.7 milyon yıl önce dünyayı dolaştığını gösteriyor.

2,6 MİLYON YILLIK TAHMİN EDİLİYORDU

Yeni araştırmalar, insanlığın en eski atalarından bazılarına ait kalıntıların bilim insanlarının düşündüğünden çok daha eski olduğunu söylüyor. Eski mağara kadını Ples'e ait olan fosiller de dahil olmak üzere, binlerce yıl boyunca insanlığın beşiği olarak bilinen Güney Afrika mağaralarında gömülü kaldı. Bilim adamları yıllarca, Johannesburg yakınlarındaki Sterkfontein mağaralarında fosilleri bulunan Australopithecus africanus türünün 2,6 milyon yaşından küçük olduğuna inanıyorlardı. 1947'de keşfedilen ve Ples isimli erken bir mağara kadınına ait kafatası da dahil olmak üzere dünyada daha fazla erken insan kalıntısı ortaya çıkardı.

ERKEKLERİN VE KADINLARIN BOYU DAHA KISAYDI

Smithsonian Müzesi'ne göre iki ayak üzerinde yürüyen türler, günümüz insanından çok daha kısaydı. Erkeklerin boyu ortalama 4 fit 6 inç (138 cm) ve dişiler ortalama 3 fit 9 inç (115 cm) idi. Ancak yeni radyoaktif tarihleme teknikleri, Bayan Ples'in ve çevresinde keşfedilen diğerlerinin aslında düşünülenden bir milyon yıl daha yaşlı olduğunu gösterdi.  Önceleri bilim adamları, Australopithecus africanus hominidlerinin, yaklaşık 2,2 milyon yıl önce dünyada yaşadığını tahmin ediyordu. 

Fransız bilim adamı Laurent Bruxelles, "soy ağacımızın daha çok bir çalı gibi olduğu anlamına geliyor" dedi. 

 

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...