Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 May 2022 10:20 - Güncelleme : 14 May 2022 12:46

Instagram ücretli mi oluyor? Paralı abonelik sistemi artık Türkiye'de

Instagram, ücretli abonelik sistemini Türkiye'deki kullanıcılar için sunmaya başladı. Bazı içerik üreticilerin yeni paralı sisteme geçerek gelir elde etmeye yönelik bir adım daha attığı görüldü. Peki, Instagram ücretli mi olacak? Instagram abonelik sistemi nedir? İşte merak edilen bu soruların cevapları...

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: Haber Merkezi
Instagram, 2 milyara yakın kullanıcıya sahip
instagram,instagram abonelik ücreti
Instagram, 2 milyara yakın kullanıcıya sahip

Sosyal medya platformu Instagram, ücretli abonelik sistemi için bir adım daha attı. Ocak ayından bu yana ABD'de test edilen ücretli plan aylar sonra Türkiye'deki kullanıcılara da geldi. Artık milyonlarca kullanıcıya ulaşmaya başlayan sistem ile Instagram'daki içerik üreticileri (sayfalar, influencerlar vb.) platformdaki kitleleri sayesinde daha fazla para kazanabilecek. 

Fotoğraf ve video paylaşma platformu Instagram, ücretli abonelik sisteminin ayrıntılarını Ocak ayında yaptığı bir duyuru ile açıklamıştı. Şirket, içerik üreticilerinin aylık 1 dolar ile 99 dolar arasında bir fiyat belirleyeceğini ifade etmişti. Şimdi Türkiye'deki kullanıcılara sunulan ücretli aboneliğin Türk Lirası karşılığını da net olarak görmeye başladık. Türkiye fiyatlarının aylık 60,99 TL ile aylık 84,99 TL arasında olduğu ortaya çıktı. 

Instagram ücretli mi oluyor? Paralı abonelik sistemi artık Türkiye'de

Ücretli abonelik sistemine kaydolan kullanıcılar, söz konusu içerik üreticisinin özel canlı videolarına, hikayelerine ve diğer özel içeriklerine erişecek. Yani abonelik sistemini kullanan içerik üreticisi hesaplar, belirli paylaşımlarını (canlı yayınları, hikayeleri vb) yalnızca para ödeyen abonelerine gösterecek. Böylece, örneğin bir gazetenin Instagram hesabına abone olduğunuzda ödediğiniz ücret karşılığında bazı özel içerikleri görebileceksiniz ve bu içeriklere ücret ödemeyen hesaplar erişemeyecek.

INSTAGRAM ÜCRETLİ ABONELİK SİSTEMİ NEDİR?

TRT Haber’in Ocak 2022 tarihli haberine göre, abonelere özel mor bir halkayla gösterilen hikayelerde içerik oluşturucular, kamera arkası içeriği, özel anketler ve daha fazlasını paylaşabilecek. Yine mor olan abone rozetleri, hayranların genel içeriğin yorumlarında öne çıkmasına yardımcı olacak ve içerik oluşturucuların gelen kutusundaki mesaj istek klasörlerinde tanınmalarına yardımcı olacak.

TWİTTER DA ÜCRETLİ SİSTEMLERİ DENİYOR

Sosyal medya devi Twitter, Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık karşılığında şirketi satın alma anlaşmasına imza atmasının ardından ücretli sistemle çalkalandı. Musk, platforma getireceği yeni özellikleri ve işlevleri açıklarken ücretli abonelik planı hakkındaki düşüncelerini de belirtti. Musk, attığı bir tweette Twitter'ın 'sıradan kullanıcılar' için ücretsiz kalacağını ancak hükümet ve ticari kullanıcıların sosyal medya platformunu cüzi bir ücret karşılığında kullanabileceğini açıkladı. 

Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...