Tgrt Haber
02 Haziran 2022 13:55 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 13:57

Instagram’dan ‘kayıp çocuklar’ için yeni özellik: ‘Amber Alerts’

Sosyal medya devi Instagram, yakın konumda kaybolan çocukları bulabilmek için uygulamaya Amber Alerts isimli yeni bir özellik ekledi.

Instagram’dan ‘kayıp çocuklar’ için yeni özellik: ‘Amber Alerts’
Instagram,teknoloji

Dünyanın en popüler uygulamalarından Instagram, teknik anlamda her geçen gün çok daha iyi bir hale geliyor. Ancak uygulama özelliklerine ek olarak toplumsal açıdan da uygulamada bazı özellikleri görebilmek mümkün. Zira Meta’ya ait sosyal medya devi, kısa süre önce Amber Alerts isimli yeni özelliği kullanıma sundu.

‘Amber Uyarıları’, kaçırılan çocukların yerinin tespit edilmesine yardımcı olan önemli bir araç olarak tanımlanıyor. Kolluk kuvvetlerinin izniyle başlatılan  uyarılar, TV'lerde, metin mesajlarında ve sosyal medya ağlarında yayınlanır. Artık Instagram da Amber Uyarıları’nı aktif hale getiriyor ve başlangıç olarak ABD'de kullanıma sunuldu.

KAYIP ÇOCUKLAR INSTAGRAM’DA BİLDİRİLECEK

Önümüzdeki birkaç hafta içinde toplam 25 ülkede kullanıma sunulması beklenen Amber Alerts, kullanıcıların ana sayfalarına düşecek. Bu tür hayati öneme sahip uyarıların kullanıcıların ana sayfalarında yayınlanmasının nedeni ise milyonlarca kullanıcıya sahip olmalarından ötürü daha fazla kişiye ulaşabilecek olmaları. 

Instagram’dan ‘kayıp çocuklar’ için yeni özellik: ‘Amber Alerts’

Instagram'a Amber Alerts eklemek aslında oldukça mantıklı. Zira, gençler kısa mesajları görmezden gelebilir ancak Instagram'da genellikle düzenli olarak geziniyorlar. Ayrıca metin mesajları kayıp çocukların fotoğraflarını göstermek için bir bağlantıya tıklamanızı ister ve bu da pek çok kişi için zahmetli bir iş gibi görünüyor.

Ancak Instagram doğrudan ana sayfanıza kayıp bir çocuğun fotoğrafını ve bilgilerini sunarak iletişimi kolaylaştırıyor. Bu arada, Amber Uyarıları bildirim şeklinde olmayacak, yalnızca kullanıcıların ana sayfalarına düşecek. Ancak belki de bu uyarıları hiçbir zaman görmeyebilirsiniz. Çünkü Instagram, yalnızca çevrenizde gerçekleşen bir kayıp vakasını karşınıza çıkaracak. 

YAKIN BÖLGELERE BİLDİRİLECEK

Facebook, 2015 yılında Haber Kaynağına Amber Alerts özelliğini getirmişti. Instagram için de konu hakkında açıklama yapan şirket, “Eğer bir uyarı alırsanız yakınınızda kayıp bir çocuk için arama yapılıyor demektir. Bu uyarıların kime gösterileceğini bilmek için profilinizde listelediğiniz şehir, IP adresiniz ve konum servisleriniz (eğer açıksa) dahil olmak üzere çeşitli sinyaller kullanıyoruz.” dedi. 

Toplumsal açıdan da fayda sağlayan Amber Alerts özelliği, önümüzdeki günlerde; Arjantin, Avustralya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Ekvador, Yunanistan, Guatemala, İrlanda, Jamaika, Güney Kore, Litvanya, Lüksemburg, Malezya, Malta, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Romanya, Güney Afrika, Tayvan, Ukrayna, Birleşik Krallık ve  BAE’de kullanılacak. Söz konusu yeniliğin ülkemize gelmesi ise birkaç hafta ya da birkaç ay süre alacaktır diye tahmin ediyoruz.

 

Kaynak: Meta
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...