Tgrt Haber
18 Kasım 2021 10:37

Instagram bağımsız 'direct'ten vazgeçti Threads kapanıyor

Sosyal medya platformları arasında en popülerinden biri olan Instagram, içerik paylaşımlarında değişiklik yapıyor, bağımsız mesajlaşma uygulaması Threads'in fişini çekiyor.

Instagram bağımsız 'direct'ten vazgeçti Threads kapanıyor
instagram,,threads,,sosyal medya,,özellik,,güncelleme,

Instagram, bağımsız mesajlaşma uygulaması Threads'i kapatma kararı aldı. Beklendiği gibi rağbet görmeyen Threas, Direct'in yerine kullanıma gelmişti fakat kullanıcılar Direct'ten vazgeçmedi. Üstelik Threads sadece yakın arkadaşlarla iletişime izin veriyordu. Aralık 2021 sonundan itibaren ise kullanılamayacak.

 

Instagram uzun süredir kullanıcıların talep ettiği bir geliştirmeyi gündemine almıştı. Şimdiye kadar hikayeler sekmesinden link paylaşabilmek için 10 binden fazla takipçiye sahip olmak gerekiyordu.  Artık bu kural değişti. Hikayelerde sticker arasına gelen özellikle link eklemek mümkün. Ancak bu özellik halen sınırlı sayıda kullanıcıya açılmış durumda. Instagram'ın kısa süre içerisinde bu özelliği daha fazla kullanıcıya açması bekleniyor. 

Instagram bağımsız 'direct'ten vazgeçti Threads kapanıyor

SOSYAL MEDYA BASKISI AZALACAK

Instagram 30 saniyeden uzun videoların tek parça olarak hikayede paylaşılmasına izin vermiyordu. Şirketin bu güncellemeyi gündemine aldığı paylaşıldı. Instagram, kullanıcılara beğenme sayısını gizleme imkanı tanıyor. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Instagram bu özellikle sosyal medya baskısını azaltmayı hedefliyor.

Bu özelliği aktifleştirmiş olan kullanıcılar bir takipçinin adını görüp yanında "diğerleri" ifadesiyle karşılaşacak. Instagram şimdiye kadar kullanıcı adı ve x sayıda kişi beğendi olarak paylaşımları gösteriyordu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...