Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ekim 2021 14:28

'Instagram çöktü mü?' özelliği geliyor! Hesap durumu da öğrenilebilecek

Sosyal medyanın fenomen uygulamalarından Instagram, ''Instagram çöktü mü?'' özelliği getirmeye hazırlanıyor. Artık, Instagram çöktüğünde kullanıcılarına ilk haber veren olmak istiyor.

'Instagram çöktü mü?' özelliği geliyor! Hesap durumu da öğrenilebilecek
instagram,sosyal medya

Geçtiğimiz haftalarda saatler boyu kullanıcılarına hizmet veremeyen Instagram, yaşanan kesintilerle ilgili olarak yeni bir adım attı. Facebook'un bünyesinde bulunan bu nedenle Facebook'u etkileyen çökme sorununun Instagram'a da yansımasıyla olumsuz etkilenen platform, ''Çöktü'' haberini kullanıcılara ilk veren isim olmak istiyor. Instagram çöktüğünde, uygulamaya giremeyen kullanıcılarını Twitter, Google gibi platformlara kaptıran Instagram, ''Instagram çöktü mü?'' sorusunun cevabını kullanıcılarına kendisi verecek. 

Bu ve benzeri durumlarda kullanıcıların yaşadığı sorunla ilgili olarak ilk cevabı kendilerinden duyması için harekete geçen Instagram, yeni devreye alacağı özellikle platforma erişimde yaşanan geniş çaplı kesinti durumlarında kullanıcılara haber verecek. Instagram’ın bu yeni özelliği, “Hareketler” sayfası içinde yer alacak.

KESİNTİ OLDUKÇA BİLDİRİM GELECEK

Konuya ilişkin açıklama yapan Instagram, bu haberi şu sözlerle açıklığa kavuşturdu:

“Instagram'da bir şeylerin ters gitmesinin, (erişimde) geçici sorunların ortaya çıkmasının ne kadar kafa karıştırıcı olabileceğini biliyoruz. Katılımı veya dağıtımı etkilediklerinde, insanların, gönderilerine bağlı olarak sorunların kendilerine özgü olduğunu düşünmelerine yol açabileceğini de biliyoruz. Bu netlik eksikliği sinir bozucu olabilir, bu yüzden neler olup bittiğini doğrudan bizden anlamanın daha kolay olmasını istiyoruz.''

'Instagram çöktü mü?' özelliği geliyor! Hesap durumu da öğrenilebilecek

''Bir kesinti veya teknik sorunla karşılaştığımızda ve bu sorun çözüldüğünde sizi ‘Activity Feed'inizde bilgilendirecek yeni bir özelliği test ediyoruz. Her kesinti olduğunda bildirim göndermeyeceğiz, ancak insanların kafasının karıştığını ve yanıt aradığını gördüğümüzde, bunun gibi bir bilgilendirmenin durumu daha netleştirmeye yardımcı olup olmayacağını belirleyeceğiz. Bu test ABD'de yapılacak ve önümüzdeki birkaç ay boyunca devam edecek. Ardından (bu özelliği) daha fazla kullanıcıya sunacağız.”

''HESABIM KAPATILACAK MI, TEHLİKEDE Mİ?''

Instagram, ''Çöktü'' özelliğinin yanı sıra bir diğer yeniliğin de haberini verdi. Yeni ''Hesap Durumu'' özelliğiyle kullanıcılar, hesapların devre dışı bırakılma riskiyle karşı karşıya olup olmadığını görebilecek. Sosyal ağdan bu özellikle ilgili yapılan açıklamada da şu bilgiler verildi:

''Geçen yıl, insanlara Instagram'da daha önce bildirdikleri gönderiler, yorumlar, profiller hakkında daha fazla bilgi vermek ve paylaştıkları herhangi bir şeyin Topluluk Kurallarımıza aykırı olup olmadığını bildirmek için Destek Talepleri sunmuştuk. ‘Hesap Durumu’ adlı yeni bir araçta, hesabınızda neler olup bittiğini öğrenmeyi daha da kolaylaştırmak için değişiklikler yapıyoruz.''

''Hesap Durumu, hesabınızda ve içerik dağıtımınızda neler olduğunu görmek için tek adresiniz olacak. İnsanların hesaplarının devre dışı bırakılma riski altında olup olmadığını bilmesini kolaylaştırarak başlayacağız. Önümüzdeki aylarda, insanlara içeriklerinin Instagram'ın farklı bölümlerinde nasıl dağıtıldığı ve önerildiği konusunda daha iyi bir fikir vererek bu araca daha fazla bilgi eklemeyi planlıyoruz. Bir hata yaptığımızı düşünüyorsanız, doğrudan Hesap Durumu’nuzdan ‘İnceleme İste’ye tıklayarak da itiraz edebilirsiniz.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...