Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ağustos 2022 11:40 - Güncelleme : 07 Ağustos 2022 11:43

Instagram için önemli değişiklik: Testler başladı, fotoğraflar uzun paylaşılacak

Sosyal medya uygulaması Instagram’da yeni bir özellik daha test edilmeye başladı. Şirketin Başkanı Adam Mosseri, söz konusu özellik hakkında bazı bilgiler paylaştı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter
Instagram için önemli değişiklik: Testler başladı, fotoğraflar uzun paylaşılacak
instagram,teknoloji

Popüler sosyal medya platformu Instagram, son zamanda yapılan güncellemeler ile epey gündeme geldi. TikTok’a benzemeye başladığı için sürekli eleştirilen platform, artık temel amacından uzaklaşarak video platformu olma yolunda gidiyor.

Ancak Instagram Başkanı Mosseri, her ne kadar video platformu olma yolunda gidildiğini belirtse de, fotoğraf paylaşmanın devam edeceğinin de altını çizdi. Bu açıklamaların ardından Instagram, fotoğraflarla ilgili yeni bir özelliği test etmeye başladı. Ancak test edilen yeni özellik, yine bir TikTok tarzı özelliği gösteriyor.

UZUN FOTOĞRAF PAYLAŞMAK MÜMKÜN OLACAK

Instagram, şirketin "bir veya iki hafta içinde" gerçekleştirmeyi planladığı bir test hakkında açıklama yaptı. Test kapsamında kullanıcılar yayınlarına 9:16 boyutunda fotoğraf ekleyebilecek. Bu bilginin küçük bir kısmı Adam Mosseri'nin haftalık Soru-Cevap etkinliğinde ortaya çıktı. CEO, "Uzun videolarınız olabilir, ancak Instagram'da uzun fotoğraflarınız olamaz. Bu yüzden belki ikisine de eşit davrandığımızdan emin olmamız gerektiğini düşündük" dedi.

Instagram için önemli değişiklik: Testler başladı, fotoğraflar uzun paylaşılacak

Instagram’da 9:16 ölçüde fotoğrafları paylaşmak zaten mümkün, fakat bunu uygulamanın Hikayeler özelliği aracılığıyla yapmak gerekiyor. Yani bu görüntüleri Öne Çıkanlar olarak kaydetmediğiniz sürece kaybolacakları anlamına geliyor. Şu anda, akışınıza yüklediğiniz dikey fotoğraflar, doğru şekilde kırptığınız sürece 8:10 boyutlarına geliyor. Bu da uzun fotoğrafların platformda yer almaması demek. Ancak Instagram, bu ikilemi ortadan kaldıracak bir özellik getirecek.

Söz konusu testin zamanlaması, Mosseri'nin kısa süre önce Instagram'ın tam ekran arayüzünü geri alacağını duyurmasının ardından geldi. Şirket, Haziran ayının ortasından beri yeniden tasarımı test ediyordu. Ancak kullanıcılar bu yeniden  tasarımı sevmedi. Mosseri, geçen hafta Platformer'a “Yeni akış tasarımları için insanlar hayal kırıklığına uğradı ve kullanım verileri iyi karşılanmadı” dedi. Instagram'ın son testi, şirketin hala daha TikTok benzeri bir deneyime geçme niyetinde olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...