Tgrt Haber
02 Nisan 2022 12:48 - Güncelleme : 02 Nisan 2022 13:35

Instagram hikayelere gizli bakmak mümkün! İşte yapmanız gereken

Instagram, dünya çapında en popüler sosyal medya ağlarından biri. Tahminlere göre 2 milyar aktif kullanıcısı bulunan Instagram'da story (hikaye) izleyip görünmeme yöntemleri merak konusu. Peki, Instagram hikayelere gizli nasıl bakılır? Story gizli nasıl izlenir? İşte hikaye bakma hilesi...

2010 yılında kullanıcılara sunulan Instagram Meta şirketine ait.
2010 yılında kullanıcılara sunulan Instagram Meta şirketine ait.

Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından 2010 yılında kurulan Instagram, kullanıcılara fotoğraf ve video paylaşma imkanı sunuyor. Nisan 2012'de Facebook şirketinin satın aldığı plaftorm, şu anda dünyanın en popüler sosyal ağlarından. Bununla birlikte, pek çok kullanıcı, severek kullanılan story (hikaye) özelliğini deneyimlemede farklı yöntemler arıyor. Instagram story izleyip görünmeme nasıl olur? Kullanıcılar tarafından en çok merak edilenlerden. İşte, Instagram hikayelere gizli bakma hilesi... 

İster kontrol etmek istediğiniz bir sevgiliniz olsun, ister sadece gizliliği seviyor olun hiç fark etmez, Instagram hikayeleri sizi rahatsız edici bir şekilde ifşa eder. Bir kişinin hikayesini açtığınızda, arkadaş olmasanız bile hesap sahibi hikayeye tıkladığınızı görür. Ama neyse ki, fark edilmeden hikayelere göz atmanın birkaç yolu var.

INSTAGRAM STORY GİZLİ NASIL İZLENİR?

Bunun birkaç yolu var. En çok bilinen yöntemlerden biri uçuş modunu açmak ya da internetinizi (Wi-Fi ya da mobil ağ) kapatmak. Uçuş modu üzerinden anlatalım.

Instagram hikayelere gizli bakmak mümkün! İşte yapmanız gereken

Bir kişinin Instagram strory yani hikayesini izleyip görünmemek istiyorsanız öncelikle Instagram uygulamasına girin. Ardından en son hikayelerin yüklenmesi için kısa süre bekleyin ve güncelleyin. Daha sonra ise uçuş modunu açın. Şimdi bakmak istediğiniz hikayeye tıklayın. Bu yöntem, hikayeleri anonim olarak görüntülemenizi sağlar.

Önemli bir hatırlatma, işiniz bittiğinde uygulamayı kapattığınızdan emin olun. Böylece görüntülediğinizi kaydetmez. Bu arada, internet erişimi kapalıyken anasayfa üzerinden ilk üç hikayeyi açabilirsiniz. 

INSTAGRAM STORY İZLEYİP GÖRÜNMEME 

Bir diğer alternatif yöntem ise farklı bir fake (sahte) hesap ya da gerçek ama karşı tarafın bilmediği/tanımadığı bir hesap kullanmak. Bazı insanlar Instagram'da ikinci bir anonim hesaba sahip olmayı tercih ediyor. Bu, insanlar sizin kim olduğunuzu bilmeden de hikayelere tıklayabilmenizini önünü açmakta. Ancak bu Instagram hikayelere gizli bakma yöntemini kullanmanın bazı sınırlamaları olabilir. Örneğin, karşı tarafın hesabı gizliyse alternatif hesabınızdan takip etmeniz gerekebilir.

Instagram hikayelere gizli bakmak mümkün! İşte yapmanız gereken

Instagram story izleme hilelerinden tavsiye etmediğimiz bir başkası ise herkese açık hesapların hikayelerini gösteren siteler. Stories Down, Anon IG Viewer ve Insta Stories bu sitelerden birkaçı. Ancak siteler sizden herhangi bir kişisel verinizi girmenizi isterse asla vermemenizi öneririz. 

Son olarak, kendi deneyimim üzerinden de bir hileyi belirteyim. Eğer bir kişinin hikayesini merak ediyorsanız ama hikayesine tıkladığınızı görmesini istemiyorsanız ve söz konusu kişi arkadaşınız değilse o halde hikayelerine baktıktan hemen sonra engellemeniz sizi gizleyecektir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömer19 Şubat 2024 22:26

Süper bilgi

Sonraki Haber Yükleniyor...