Tgrt Haber
12 Ağustos 2022 12:00 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 12:31

Instagram'dan Samsung telefonlar için özel güncelleme: Herkes için yayınlandı!

Samsung'un yeni katlanabilir telefonu Z Flip 4'ü de piyasaya sürmesiyle Instagram, Android uygulamasına önemli bir özellik ekledi. Flip cihazlar için eklenen özellik sayesinde, story ya da fotoğraf çekme deneyimi daha iyi hale getirildi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Meta Blog
Instagram'dan Samsung telefonlar için özel güncelleme: Herkes için yayınlandı!
samsung,instagram

Samsung, geliştirdiği teknolojiler ile akıllı telefon pazarına yön veriyor. Öyle ki şirket geçtiğimiz yıl katlanabilir ekranlı Z flip 3 ve Fold 3 modellerini tanıtırken, kısa süre önce bu seriyi Z Flip 4 ve Z Fold 4 modelleriyle güncelledi. 

Yeni Samsung telefonlar dikkat çekici özelliklerle gelirken, Android uygulamaları da esnek ekranlı telefonlara uyum sağlayacak şekilde güncelleniyor. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından Instagram, bir süre önce Samsung telefonlar için özel bir güncelleme aldı.

INSTAGRAM'DAN Z FLIP SERİSİNE ÖZEL GÜNCELLEME

Z Flip 4'ün piyasaya çıkmasıyla Instagram, katlanabilir ekranlara uyum sağlamak için önemli bir özelliğe kavuştu. Kullanıcılar, yeni güncelleme ile artık Instagram üzerinden ekranlarını katlayarak uyumlu şekilde fotoğraf ya da video çekebilecek.

Eski sürüme sahip Instagram'da bu mümkün değildi. Kullanıcılar ekranı katlasa bile tam ekran görünümü bozulmuyordu. Dolayısıyla ekranı katlayıp video ya da fotoğraf çekmek için telefonun orijinal kamerası ile çekim yapmak gerekiyordu.

Instagram'dan Samsung telefonlar için özel güncelleme: Herkes için yayınlandı!

Neyse ki son güncelleme ile bu sorun çözüldü. Yukarıdaki ekran resminden de kolayca anlaşıldığı üzere katlanabilir ekranlı Samsung telefonlar, artık ekranı yarıya katladığında uygulama da uyum sağlayacak şekilde çekim yapılmasına imkan sunacak. Şu anda Flip serisi için gelen bu özellik sayesinde, telefonun stok kamerasına da gerek kalmıyor. 

Kaynak: Meta Blog
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...