Tgrt Haber
29 Aralık 2021 16:25

Instagram'ın planları ortaya çıktı: İçerik üreticilerini sevindirecek

Sosyal medya devi Instagram, 2022 planlarını açıkladı. Platformun başkanı Adam Mosseri, gelecek yıl özgünlüğe, şeffaflığa ve mesajlaşmaya daha fazla önem vereceklerini duyurdu.

Instagram'ın planları ortaya çıktı: İçerik üreticilerini sevindirecek
teknoloji,,sosyal medya,,instagram,,influencer,,igtv,,instagram videoları,,içerik üreticisi,,reels,

ABD'li teknoloji devi Meta’ya ait Instagram, 2 milyar kullanıcı sayısına ulaşalı birkaç ay oluyor. Konu hakkında resmi bir açıklama yapmaktan hâlâ çekinen şirket, 1 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan TikTok'u büyük bir rakip olarak görüyor. Bu nedenle şirket, TikTok'un kısa biçimli video içerik özelliğini aylar önce 'Reels' adıyla platforma entegre etti. Ancak şirket, video içerik özelliklerini hız kesmeden artırmak istiyor.

Video içerik formatlarına kafayı takan şirket, bu özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Hem gönderi hem de hikayelerde geliştirilen video özelliği kullanıcıların da genellikle beğenisini topluyor. Birkaç hafta önce ortaya çıkan bilgilere göre Instagram, Reels ile yoruma yanıt verme ve 60 saniyeye kadar video hikaye üzerinde çalışıyor. 

DAHA FAZLA VİDEO 

Twitter'da bir video ile açıklama yapan Instagram başkanı Adam Mosseri, "Instagram'ın ne olduğunu yeniden düşünmemiz gerekecek. Çünkü dünya hızla değişiyor ve biz de onunla birlikte değişmek zorunda kalacağız." dedi. Mosseri, video çalışmalarının iki katına çıkacağını da sözlerine ekledi. 

Instagram'ın planları ortaya çıktı: İçerik üreticilerini sevindirecek

2022 yılı planlarında ayrıca, tüm video ürünlerinin Reels etrafında birleştirilerek Reels’in büyütülmesi de bulunuyor. Zaten son aylarda Instagram, video işleme biçiminde değişiklikler yapmaya başlamıştı. IGTV ile daha uzun biçimli videoların kullanılması buna örnek olarak verilebilir. Ancak kullanıcılar videonun tamamını izlemek için Reels'e tıklamak zorunda bırakılıyor. 

Mosseri, açıklamasının devamında ise içerik üreticilerine daha fazla para kazandıracaklarını söyledi. Ayrıca mesajlaşmaya ve şeffaflığa odaklanacaklarını da belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...