Tgrt Haber
20 Ocak 2022 12:10

Instagram ücretli abonelik dönemi başladı

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram, içerik üreticilerinin daha fazla para kazanmasına olanak tanıyan yeni ücretli abonelik sistemini başlattı. Özellik, ilerleyen günlerde tüm kullanıcılara sunulmaya başlayacaktır.

Instagram ücretli abonelik dönemi başladı
Instagram ücretli abonelikler

Instagram ve TikTok arasındaki rekabet devam ediyor. Özellikle TikToktaki özellikleri kopyalamasıyla gündeme gelen Instagram, şimdi yeni bir özelliğiyle daha gündeme geldi. Kullanıcılar için ücretli abonelik sistemini duyuran şirket, içerik üreticilerin gelirlerini artırmasına yardımcı olacak. Benzer bir özellik yine TikTok'ta da mevcuttu.

İÇERİK ÜRETİCİLERİNİN GELİRİ ARTACAK

Sosyal medya devi Instagram, uygulama içerisinde sunduğu çeşitli araçlar sayesinde içerik üreticilerine para kazandırma konusunda kolaylık sağlıyor. Özellikle bu konuda başı çeken şirket, şimdi bir yeniliği daha hayata geçirdi.

Meta’ya (eski adıyla Facebook) ait olan Instagram, ABD’de yeni ücretli abonelik özelliğini kullanıma sunmaya başladı. Şu anda test aşamasındaki özellik, sadece 10 ADB’li içerik oluşturucusu üzerinde deneniyor. 

Instagram ücretli abonelik dönemi başladı

Instagram’ın söz konusu özelliği, aslında geçtiğimiz yılın sonlarında görünmeye başladı. O zamanlar uygulama içi satın alma olarak görülen abonelik seçenekleri, yeni yıla girilmesiyle birlitke artık kullanıcılara sunuldu.

Yeni özellikle birlikte içerik oluşturucuya abone olan Instagram kullanıcıları, abonelere özel hikaye, canlı yayun ve diğer içeriklere erişim sağlayabilecek. Bunun yanı sıra aboneler, mor rozetler alarak yorum ve direkt mesajlarda öne çıkacak.

Instagram’ın piyasaya sürdüğü yeni ücretlik abonelik özelliği, abonelerden gelen parayı direkt olarak içerik üreticiye aktarmaya olanak tanıyacak. Ayrıca Instagram, 2023 yılına kadar içerik üreticilerine katkı sağlamak için herhangi bir kesinti de uygulamayacak.

Son zamanlarda sunduğu yenilik ve değişikliklerle kitlesini genişletmeyi amaçlayan Instagram, şimdi de içerik üreticileri için ücretli abonelik sistemini piyasaya sürdü. Şu anda 10 kişiyle sınırlı olan bu sistem, yakında daha fazla ülkede içerik üreticilerine ulaşmaya başlayacaktır. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...