Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Nisan 2018 16:00

Instagram yeni özelliği odak özellikleri nasıl kullanılır | Instagram odak modu nasıl yapılır Android var mı?

Instagram odak modu özelliği nasıl kullanılır android var mı? Dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılan Instagram, kullanıcılarına yeni bir müjde verdi. iPhone X ile ünlenen portre modunu, odak modu ismiyle platformun kullanıcılarına sundu.

Instagram yeni özelliği odak özellikleri nasıl kullanılır | Instagram odak modu nasıl yapılır Android var mı?
Instagram,,Instagram odak modu,,Instagram odak modu nasıl yapılır,

Instagram odak modu özelliğini devreye soktu! Instagram odak modu nasıl yapılır? Eskiden yalnızca çift arka kameralı telefonların uygulayabildiği portre modu, Instagram’a odak modu adıyla geldi ve artık tek kameralı telefonların sahipleri bile fotoğraflarının arka planlarını bulanık hale getirebiliyor.

Odak isimli bu yeni özelliği kullanabilmeniz için öncelikle Instagram’ın en son sürümünü yüklemelisiniz. Daha sonra kamera bölümünde “Superzoom” seçeneğinin yanında yer alan “Odak” seçeneğini seçebilirsiniz. Bu özelliği seçtikten sonra fotoğrafı çekmek dışında yapmanız gereken herhangi bir şey kalmıyor, özellik arka plandaki nesneleri bulanıklaştırıp ve ön plandaki nesneleri daha keskin bir hale getirerek tüm işi kendisi hallediyor. Ayrıca Instagram hikayeler kamera modundaki gibi, Odak modu ile çekilen fotoğraflara da çeşitli çıkartmalar, yazılar ve filtreler eklenebiliyor.

Instagram, Odak modunun yanısıra @bahset isimli bir çıkartmayı da kullanıma sundu. @bahset özelliği sayesinde, hikaye modunda çektiğiniz fotoğraf ve videolarınız üzerinde başka hesapları etiketleyebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken çıkartmalar arasından @bahset çıkartmasını seçmek ve istediğiniz arkadaşınızın hesabını etiketlemek.

Instagram'ın kullanıma sunduğu bu iki yeni özellik, hem iOS hem de Android cihazlarda destekleniyor ancak bunun için Instagram'ı en son sürümüne yükseltmeyi unutmamalısınız.

 INSTAGRAM FOCUS İOS VE ANDROİD’DE

Instagram Focus yani odak modu Instagram’ın İOS ve Android platformları için çıkan son güncellemesine eklendi. Instagram’ın yayınladığı son güncellemeyi App Store veya Google Play Store üzerinden yükleyerek siz de odak modunu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Instagram yeni özelliği odak özellikleri nasıl kullanılır | Instagram odak modu nasıl yapılır Android var mı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...