Tgrt Haber
30 Aralık 2021 11:30

Instagram'dan iki yeni özellik: Video ve gizlilik ayarları düzenleniyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram, kullanıcılara daha fazla kolaylık sağlayacak ve daha fazla kullanıcı çekecek özellikler üzerinde duruyor. Platformun, Facebook ile bağlı hesaplarda gizlilik ayarları için düzenleme yapacağı ortaya çıktı.

Instagram'dan iki yeni özellik: Video ve gizlilik ayarları düzenleniyor
instagram,facebook,meta,instagram gizlilik,instagram hesabı

ABD merkezli teknoloji devi Meta’nın sahip olduğu Instagram, kullanıcı sayısını katlamaya devam ediyor. Meta’nın son zamanlarda gizlilik ve güvenlik ayarları üzerinde çalıştığı aşikar. Çünkü Meta’nın alt şirketi WhatsApp’ın son görülmenin gizliliğinde düzenlemeye gittiğini biliyoruz. Benzer şekilde Instagram ve Facebook’ta da güncellemeler olacak. 

FACEBOOK GÖNDERİSİ İÇİN GELECEK 

Uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi’nin ortaya çıkardığı bilgilere göre, Facebook ile bağlantılı Instagram hesaplarına yeni bir gizlilik ayarı gelecek. Bir gönderiyi Facebook’ta da paylaşmadan hemen önce platform, gönderiyi kimlerin görebileceğini soracak. 

Instagram'dan iki yeni özellik: Video ve gizlilik ayarları düzenleniyor

Paluzzi’nin ekran görüntüleri ile duyurduğu özellik şimdiye kadar yoktu. Kullanıcılar, Instagram’da paylaştıkları bir gönderiyi Facebook’ta paylaşacakları zaman gizlilik seçeneği doğrudan sunulmuyordu. Söz konusu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ise bilinmiyor.

BOOMERANG DEĞİŞİYOR 

Alessandro Paluzzi, Instagram’ın bir diğer yeni özelliğini daha çıkardı. 2022’de piyasaya sürülmesi beklenen özellik, galerideki bir videonun Boomerang’a dönüştürülmesine yönelik. Yani artık Instagram’a Boomerang içeriği yüklemek için tek seçenek uygulamanın kamerasını kullanmak değil. Mevcut bir videonun istenilen kısmından Boomerang olabiliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...