Tgrt Haber
26 Ekim 2021 07:54

Instagram’da tuzak: Dikkat! Sakın bu linke tıklamayın

Instagram'da yeni dolandırıcılık tuzağı ortaya çıktı. Instagram telif haklarını ve topluluk kurallarını ihlal ettiniz diye bir mesaj alırsanız sakın tıklamayın.

Instagram’da tuzak: Dikkat! Sakın bu linke tıklamayın
instagram,,dolandırıcılık,,telif hakkı,

Instagram telif haklarını ve topluluk kurallarını ihlal ettiniz diye bir mesaj alırsanız sakın tıklamayın. Instagram'da yeni dolandırıcılık tuzağı ortaya çıktı.

Sosyal medya kullanımı yaygınlaştıkça dolandırıcılık yöntemleri de farklılaşıyor. Birçok kesimden insanın buluştuğu Instagram kötü niyetli kişilerce de kurcalanmaya başladı.

INSTAGRAM'DA TUZAK

Yeni dolandırıcılık yöntemlerinden biri de Instagram üzerinden sanki Instagrammış gibi yaparak telif hakları ihlali ile hesapları ele geçirmek. Gönderilen mesajda hesabınız kapatılacak uyarısı yapılıyor ardından bir linke tıklamanız isteniyor. Eğer linke tıklarsanız hesabınız ele geçiriliyor. From Copyright başlığıyla güya Instagram’dan gönderilen mesajda inandırıcı görünmesi için adres bilgisi bile var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...