Tgrt Haber
17 Kasım 2021 13:21

İnstagram'da 'video selfie' ile kimlik doğrulama dönemi

Sosyal medya uygulaması Instagram, kimlik doğrulamak için yeni bir sistemi hayata geçiriyor. Yeni hesap açacak olan kişiler artık 'video selfie' ile gerçek birer kişi olduklarını kanıtlayacaklar.

İnstagram'da 'video selfie' ile kimlik doğrulama dönemi
instagram,video selfie,video özçekim,kimlik doğrulama,instagram video selfie

Instagram, selfie ile kimlik doğrulamaya başlıyor. Geçen Ağustos’ta hayata geçirilen ancak teknik sorunlar nedeniyle ertelenen  'video özçekim’ özelliği ile yeniden aktif hale getirildi. Instagram kullanıcıların kimliğini doğrulayan güvenlik sistemini yaptığı son açıklamayla küresel çapta kullanıma sundu.

Artık kullanıcıların kimliğini doğrulamak için video özçekimlerini kullanacak olan Instagram biyometrik veri toplanmayacağını ve yüz tanıma teknolojisinin kullanılmayacağını belirterek videonun 30 gün içinde silineceğini iddia ediyor. Kısacası uygulamanın yapay zekası selfi video ile yeni kullanıcıların gerçek kişi olup olmadığını analiz edecek.

İnstagram'da 'video selfie' ile kimlik doğrulama dönemi

VİDEO SELFIE İLE KİMLİK DOĞRULAMA NASIL YAPILIR?

Yeni bir hesap açılmak istendiğinde ekranda 'video selfie çekin' bilgisi yer alıyor. Kimlik doğrulama adımında Instagram, başın farklı yönlere çevrildiği kısa bir videoya ihtiyaç duyuyor. İstenen adımlar tamamlandığında kullanıcılar gerçek kişi olduklarını kanıtlamış olacaklar.

İnstagram'da 'video selfie' ile kimlik doğrulama dönemi

VİDEO SELFİE DOĞRULAMASINI KİMLER YAPACAK?

Mevcut kullanıcılar için şu anda video selfie ile kimlik doğrulama talebi bulunmazken yeni güvenlik sistemi sadece yeni hesap açılırken zorunlu olacak. Ancak yeni kimlik doğrulama sisteminin önümüzdeki süreçte herkesten istenebileceği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Silavaomr 17 Kasım 2023 19:00

Kapatınız ben yapamıyorum

Bülent 12 Kasım 2022 21:04

Benim ayrıldım eşim iki tane hesap açmış bunları nasıl kapatırız ikimizin profil resimleri var ama şifre hiçbirşey yok yardımcı olun

herdem.211417 Ekim 2022 00:00

hesabım calısnmış selfıye dogrulaması ıstıyorm

Sevgi27 Ağustos 2022 13:31

Selfie videosu cekmek istiyorum

gaziantwpli22 Ağustos 2022 13:06

Hesabım çalındı her şey sizi değiştirildi o hesapla ilgili hiçbir şey yok Tek adı kullanıcı adı her şeyi değiştirmişler

Sonraki Haber Yükleniyor...