Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 May 2022 10:17 - Güncelleme : 10 May 2022 10:40

Instagram'da Yeni Dönem: NFT Koleksiyonları Geliyor

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, önümüzdeki günlerde NFT'lerin Instagram'a geleceğini duyurdu. Kullanıcılar artık eserlerini sergileyebilecek...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Facebook
Instagram'da Yeni Dönem: NFT Koleksiyonları Geliyor

Teknolojide her geçen gün farklı terimler hayatımıza girmeye devam ediyor. Özellikle son birkaç yıldır NFT ve Metaverse gibi kavramları duyarken, şimdi bunlar günlük kullanımdaki sosyal medya uygulamalarına geliyor.

Öncelikle NFT'nin;dijital ortamda değiştirilemez benzersiz bir token olduğunu belirtelim. Keza Metaverse'de sanal evren ve Türkiye'de bu ikisinin kapsamlı bir kitlesi var. Teknolojinin gelişimiyle hayatımıza giren iki yenilik, önümüzdeki dönemlerde sosyal medya uygulamalarında da yer alacak. Görünüşe bakılırsa Facebook, Metaverse hazırlıklarından sonra NFT için de kolları sıvamışa benziyor.

NFT, SOSYAL MEDYA UYGULAMALARINA GELİYOR

Meta (eski adıyla Facebook) şirketinin kurucusu Mark Zuckerberg, bu haftanın başında yaptığı bir açıklama ile; Instagram'da dijital koleksiyon özelliğini test etmeye başlayacaklarını duyurdu. 

Instagram'da Yeni Dönem: NFT Koleksiyonları Geliyor

Mark'ın Facebook'taki duyurusuna göre içerik üretici ve koleksiyonerler; favorilerini profillerine ekleyerek sergileyebilecek. Önümüzdeki dönemde NFT, bu sayede Instagram'a da gelmiş olacak.

FACEBOOK İÇİN DE GEÇERLİ OLACAK

NFT'nin Instagram'a geleceğini duyuran Mark, bunun ayrıca Facebook'ta yer alacağını da duyurdu. İki şirketi içinde geleceği yönelik planlar yapan Meta kurucusu, NFT çalışmalarını Spark AR platformu üzerinden Instagram Hikayeleri'nde gösterecek.

Konuya ilişkin olarak Instagram CEO'su AdamMosseri, dijital koleksiyon ürünlerinin; platformda yayınlamanın ve paylaşmanın ücretsiz olacağını açıkladı.

METAVERSE GELİŞİMİ DEVAM EDİYOR

Meta, son zamanlarda Metavers'in gelişimine odaklandı. Şirket, son olarak Reality Labs bölümünü kurarak bir adım daha atmış oldu. Şimdi ise hedef NFT'ye çevrildi ve bu alanda da bazı gelişmeler yaşanacak.

 

 

Kaynak: Facebook
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...