Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Aralık 2021 11:04

Instagram'dan devrim gibi karar: Uzun hikaye geldi parçalanma bitti

​Popüler sosyal medya platformu Instagram, video hikayelerin süresini uzatacağını açıkladı. Yani önümüzdeki günlerde gelecek yeni bir güncellemeyle tek seferde 15 saniye yerine 60 saniyeye kadar video hikaye paylaşılabilecek.

Instagram'dan devrim gibi karar: Uzun hikaye geldi parçalanma bitti
teknoloji,instagram,instagram hikaye,meta,instagram hikaye süresi,sosyal medya

Sosyal medya devi Instagram, son günlerde üst üste güncelleme haberleri ile gündemdeki yerini alıyor. TikTok ile büyük bir rekabete giren platform, video özelliğini geliştirmeye çalışıyor. İçerik üreticilerini platforma daha çok çekmek isteyen şirket, şimdi de video hikayeler için bir yeniliğin peşinde. 

Teknoloji devi Meta’nın alt şirketi Instagram, hikaye süresini 15 saniyeden 60 saniyeye çıkaracak. Mevcut sürümde kullanıcılar uzun bir videoyu hikayede paylaşmakta zorlanıyor. Çünkü örneğin, 40 saniyelik bir video 15’er saniyelik 3 parçaya bölünerek 3 ayrı hikaye şeklinde yayınlanıyor. Ancak önümüzdeki günlerde gelecek bir güncelleme ile bu durum değişecek. 

Instagram, 60 saniyeye kadar bir videoyu bölümlere ayırmadan tek seferde paylaşma imkanı sunacak. Böylece kullanıcılar video hikayeler açısından büyük bir sorundan kurtulacak. 

TIKTOK REKABETİ VİDEOLARI GELİŞTİRİYOR

Popüler sosyal medya platformu, TikTok ve SnapChat ile büyük bir rekabet içinde. Geçtiğimiz yıllarda SnapChat’in hikaye özelliğini platforma entegre eden Instagram, TikTok’un da video akış hizmetini Reels adı altında entegre etti.

Instagram'dan devrim gibi karar: Uzun hikaye geldi parçalanma bitti

TikTok ve SnapChat ile rekabet eden Instagram, kısa süre önce Reels (kısa formatlı video içerik) ile yorumlara yanıt verme özelliğini de başlattı. Böylece kullanıcılar, kendilerine gelen bir yoruma kısa bir video çekerek yanıt verebiliyor. Bu özellik, anket hikayelerinin video hikaye ile yanıtlanmasına benzetildi. 

Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde Instagram'ın 2 milyar kullanıcıya ulaştığı ortaya çıktı. Ancak sosyal medya devi, çocukları platforma çekmeye yönelik planlarının sızması ve gizlilik ihlalleri nedenyle kullanıcı sayısını resmi olarak açıklamaktan kaçınıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...