Tgrt Haber
15 Haziran 2022 14:10 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 14:13

Bir devrin sonu: Microsoft, 25 yıl sonra Internet Explorer'in fişini çekti

Microsoft, uzun yıllardır Windows kullanıcılarına sunduğu Internet Explorer 11 tarayıcısını kullanımdan kaldırdı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Neowin
Bir devrin sonu: Microsoft, 25 yıl sonra Internet Explorer'in fişini çekti
teknoloji,internet

Microsoft, sahip olduğu uygulamaları uzun yıllardır kullanıcılarına sunuyor. Ancak yeni uygulamaların geliştirilmesiyle eskilerin fişi de çekiliyor.

Birkaç ay önce Microsoft, Internex Explorer11 tarayıcısı kullanımdan kaldıracağını açıklamıştı. Aylar öncesinde 15 Haziran 2022 olarak belirlenen tarih nihayet geldi.

INTERNET EXPLORER KULLANIMDAN KALDIRILDI

Microsoft, 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren Internet Explorer 11 desteğini sonlandırdı. Şirket, kullanıcıları artık Microsoft  Edge'e geçmesi için uyarıyor.

Microsoft, Internet Explorer 11'i Windows 8 ile beraber piyasaya sürdü. Ancak 2015 yılında geliştirilip kullanıma sunulan Microsoft Edge, artık eski tarayıcının yerini almaya başlamıştı.

Bir devrin sonu: Microsoft, 25 yıl sonra Internet Explorer'in fişini çekti

Şimdi ise Microsoft, kullanıcıları tamamen Edge tarayıcısına geçirmeye başladı. Windows tabanlı son sürüm bilgisayarlarda Edge tarayıcısı varsayılan olarak gelirken, 15 Haziran itibariyle artık Internet Exploreri'nde fişi tamamen çekildi.

Microsoft Edge, 2015'de Windows 10 ile karşımıza çıkmıştı. 2020'de ise bu tarayıcı, ileri bir seviyeye atlayarak Chromium tabana geçti. Öyle ki son zamanlarda Edge'in yükselişi de gözlerden kaçmıyor.

Microsoft Edge'in popüleriği artmaya devam ederken, eski tarayıcıya da artık veda vakti geldi. Hem masaüstü, hem de dizüstü bilgisayarlarda artık IE tarayıcı desteklenmeyecek. İşte Internet Explorer'ın kaldırıldığı tüm sürümler:

  • Microsoft Edge'de Internet Explorer modu
  • WebOC dahil Internet Explorer platformu (MSHTML/Trident)
  • Internet Explorer 11 masaüstü uygulaması:
    • Windows 8.1
    • Windows 7 Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri (ESU)
    • Windows 10 Server SAC (tüm sürümler)
    • Windows 10 IoT Uzun Vadeli Hizmet Kanalı (LTSC) (tüm sürümler)
    • Windows 10 Server LTSC (tüm sürümler)
    • Windows 10 istemcisi LTSC (tüm sürümler)

Yukarıdaki sürümler artık Internet Explorer tarayıcıyı desteklemeyecek. Ayrıca bu tarayıcının Windows 11'de yüklü olmadığını da belirtmekte fayda var.

ALTERNATİF TARAYICILARA YÖNELMEK GEREK

Daha önce Internet Explorer kullananların, artık bugünden itibaren Chrome ya da Microsoft Edge, Mozilla, Opera gibi tarayıcılara geçiş yapması alternatif yollardan biri olabilir. Aksi taltirde IE'yi artık kullanmak mümkün olmayacak.

 

Kaynak: Neowin
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...