Tgrt Haber
20 May 2021 10:00

Microsoft 2022’de İnternet Explorer'ın devrini kapatıyor!

Microsoft, ilk internet web tarayıcısı olan Internet Explorer‘ı 25 yıl sonra emekliye ayıracağını duyurdu. İnternet dünyasının ilk web tarayıcısı olan Explorer artık, çoğu tüketici tarafından yıllardır kullanılmayarak alternatif web tarayıcıları kullanılıyordu... İşte tüm detaylar...

Microsoft 2022’de İnternet Explorer'ın devrini kapatıyor!
Explorer,Internet Explorer,Edge,IE,Internet Explorer 11,Teams web,Windows 10,ActiveX

Teknoloji devi Microsoft, 25 yılı aşkın süredir hayatımızda olan Internet Explorer'ın devrini tamamen kapatmaya karar verdi. Şirket ayrıca tarayıcıyı ile ilgili desteklemeyi durduracağı tarihi de açıkladı. Uzun süredir çoğu kullanıcının kullanmadığı ve alternatif tarayıcılara geçtiği ve şirketin de büyük ölçüde kullanılmayan web tarayıcısını 15 Haziran 2022‘de verdiği desteği tamamen keserek yerini Microsoft Edge‘eye bırakacak. 

İnternet Explorer destek dışı kalacak

Microsoft Edge program yöneticisi Sean Lyndersay yaptığı açıkamada; “Windows 10‘da Internet Explorer‘ın geleceğinin Microsoft Edge‘de olduğunu öngörüyoruz. Internet Explorer 11 masaüstü uygulaması Windows 10′un belirli sürümleri için 15 Haziran 2022‘de kullanımdan kaldırılacak ve destek dışı kalacak” ifadelerini kullandı.

Microsoft 2022’de İnternet Explorer'ın devrini kapatıyor!

Söz konusu IE modu, hâlâ birçok işletme tarafından kullanılan eski ActiveX denetimlerini ve eski siteleri destekliyor. Microsoft da, Edge tarayıcısında bu modu en az 2029 yılına kadar destekleyeceğinin sözünü veriyor.

Microsoft zaten beş yıldan fazla bir süredir Internet Explorer‘ı kullanılmasını engelliyordu. En son 2015’te yeni web tarayıcısı olan Edge’i ortaya çıkaran Microsoft, IE markasının sonunu resmen başlatmıştı. Şirket bu zamandan beri tarayıcı için uyumluluk çözümü olarak bahsetti ve kullanıcıları da eski tarayıcı kullanmamaya teşvik etmişti.

Microsoft 2022’de İnternet Explorer'ın devrini kapatıyor!

Aslında Explorer‘ın tamamen devrinin kapanacağı uzun süredir biliniyordu. Hatta Microsoft, geçen sene Teams web uygulaması için Internet Explorer 11'e olan desteğini sonlandırarak değişimin ve gelişimin sinyallerini vermişti. Diğer taraftan Microsoft 365 hizmetine de ilerleyen aylar içinde erişime tamamen kapatılacağı söyleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...